Schade, contra-indicaties en voordelen van bonen

Bonen zijn een waardevol voedsel en brengen enorme voordelen voor onze gezondheid, omdat ze in hun samenstelling veel vitamines, mineralen en sporenelementen bevatten die nodig zijn voor de normale werking van het lichaam.

Deze groente wordt gebruikt om een ​​breed scala aan gerechten te bereiden, bovendien zijn eiwitrijke bonen meestal een van de belangrijkste producten in het dieet van vegetariërs en veganisten, evenals mensen met een streng dieet.

Helaas is deze prachtige groente niet zo veilig voor de gezondheid en kan deze bij onjuist gebruik schadelijk zijn in plaats van de verwachte voordelen.

Hoe beïnvloedt een groente ons lichaam, wat is de chemische samenstelling, wat het onthouden waard is bij het eten van bonen - dit en nog veel meer wordt later in het artikel besproken.

Bonen - basisproductinformatie

Om te beginnen een kleine verwijzing uit de biologie: de plant die we allemaal kennen is de snijboon peulvruchten, is onderverdeeld in vele soorten: peulen (die op hun beurt rood, wit, zwart zijn), beschietingen, asperges ... met andere woorden, er zijn veel bonensoorten en elk heeft een speciale smaak en voedingswaarde.

De teelt van de groente kent vele eeuwen - de plant werd gebruikt door de oude Azteken, de inboorlingen van Zuid-Amerika en ook de inwoners van het oude India. Momenteel worden bonen wereldwijd verspreid en gebruikt in voedsel.

Vooral populair product voor vegetariërs, het zijn bonen, ze vullen het gebrek aan eiwitten in het dieet, omdat in deze plantaardige cultuur dit element in rijkdom zit.

Nuttige eigenschappen voor het lichaam

 • Allereerst moeten de bonen noodzakelijkerwijs het dieet van mensen binnenkomen die om de een of andere reden geen vlees eten (vasten, streng dieet, vegetarisme of veganisme). Dit product is leider van plantaardige eiwitten100 gram bonen bevat ongeveer 25-30 gram van dit element. Eiwit, moeten we ons herinneren, moet noodzakelijkerwijs door de mens worden geconsumeerd, omdat het direct betrokken is bij de "constructie" van het lichaam en de spieren, bij de ontwikkeling en groei van weefsels en cellen.
 • Ook in dit plantaardige gewas hoog gehalte aan complexe koolhydraten, snel en efficiënt bevredigend honger en niet gestort in lichaamsvet.
 • Er zitten genoeg bonen in caroteen (vitamine A), noodzakelijk voor de juiste ontwikkeling van botten, tanden, evenals de gezondheid van het oog en de preventie van vele gezichtsziekten.
 • Extreem rijke groente en magnesiumnoodzakelijk voor het normaal functioneren van het cardiovasculaire systeem. Magnesium versterkt de hartspier, reguleert de bloeddruk, vermindert het risico op een hartaanval en beroerte aanzienlijk.
 • Bonen bevat B-vitamines. Deze elementen zijn betrokken bij metabole processen in het lichaam, reguleren de splijting en opname van voedsel, verbeteren de werking van het zenuwstelsel.
 • ijzer in de samenstelling zorgt voor de normale werking van de bloedsomloop, is betrokken bij de synthese van hemoglobine in het lichaam.
 • Bonen zijn rijk ascorbinezuur en antioxidanten, versterking van het immuunsysteem, vertragen van het verouderingsproces en slijtage van inwendige organen. Antioxidanten verminderen ook het risico op kanker.
 • zwavel omdat het infecties in het lichaam bestrijdt, de darmen reinigt van schadelijke stoffen en gifstoffen.
 • Bij het eten van bonen verlaagd cholesterol en bloedsuiker, de druk is genormaliseerd, de bloedcirculatie in het lichaam is verbeterd.
 • Hoog gehalte aan natuurlijke vezels en voedingsvezels Het heeft een gunstig effect op het werk en de conditie van het spijsverteringsstelsel. Aminozuren verbeteren de vertering van voedsel; dankzij deze stoffen worden eiwitten en andere nuttige elementen beter opgenomen uit voedsel.
 • Goed effect regelmatige consumptie van groenten en urogenitale gezondheid. Zink in de samenstelling van het product is noodzakelijk voor de normale werking van het menselijke voortplantingssysteem.
 • Bean bezit licht diuretisch effect, zorgt voor een snelle verwijdering van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam, waardoor de toestand ervan aanzienlijk wordt verbeterd.

Mogelijk schade

 • De meeste soorten rauwe groenten zijn niet alleen niet nuttig, maar ook giftig en kan vergiftiging veroorzaken met onjuiste voorbereiding.
 • Bonen worden niet aanbevolen voor kleine kinderen, omdat het problemen met de spijsvertering kan veroorzaken, moet u deze groente in het dieet van baby's van ongeveer drie jaar oud opnemen.
 • Bonen kunnen soms verhoogde winderigheid en winderigheid veroorzaken.
 • De voordelen van ingeblikt voedsel door sommige voedingsdeskundigen worden ook in twijfel getrokken. Het is natuurlijk beter om onafhankelijk geteelde en gekookte groenten te gebruiken.
 • In aanwezigheid van ziekten van het maagdarmkanaal, leverproblemen, is het eten van bonen beter om te weigeren, omdat ze de maag kunnen "overbelasten".

 1. Ervaren huisvrouwen weten dat voordat ze gerechten uit de bonen koken, het 8-10 uur in het water moet worden gelaten. Dit is nodig om de bonen zacht te maken en te verzadigen met vocht.
 2. Bovendien worden tijdens het weken polysacchariden uit de bonen gewassen - stoffen die niet door ons lichaam worden opgenomen en daarom een ​​verhoogde gasvorming veroorzaken.
 3. Warmtebehandeling is verplicht voor het product, omdat een rauwe groente ernstige vergiftiging kan veroorzaken. Bij blootstelling aan hete temperaturen blijft ongeveer 85% van de nuttige elementen in de bonen achter.
 4. Bewaar bonen in blik levert weinig voordeel op voor het lichaam. Het is beter om zelfgemaakt ingeblikt voedsel te consumeren dat geen schadelijke stoffen bevat.

Bonen - een product uiterst nuttig en noodzakelijk voor ons organisme. Deze plantaardige cultuur verbetert de spijsvertering, heeft een gunstig effect op het hart en neemt vanwege het hoge eiwitgehalte ook deel aan de opbouw van botweefsel en celontwikkeling.

Wat is het nut van bonen?

Er zijn ongeveer 200 soorten bonen in de wereld, er zijn bijvoorbeeld groene bonen, rode bonen, asperges, paarse en gele bonen, witte en zwarte bonen. In hun chemische samenstelling en voedingswaarde verschillen deze peulvruchten echter niet veel.

De voordelen van bonen voor de menselijke gezondheid zijn duidelijk, omdat het een indrukwekkende reeks vitamines en sporenelementen bevat. In de bonen zit een hele reeks vitamines van groep B, vitamine C, vitamine E, en ook: ijzer, kalium, calcium, magnesiumzwavel, jodium, chroom, fosfor en andere mineralen die nodig zijn voor de normale werking van het lichaam.

Onder de nuttige eigenschappen van het product zijn de volgende:

Bonen bevatten een grote hoeveelheid eiwit, het belangrijkste bouwmateriaal voor de lichaamscellen. Bonen worden aanbevolen om op te nemen in het menu van mensen die betrokken zijn bij sport of zwaar lichamelijk werk. Dankzij het eiwit helpt het om kracht te krijgen en biedt het een mogelijkheid om de spieren goed te vormen.

In de bonen zit veel vezels, wat het lichaam helpt om gifstoffen kwijt te raken.

Het eten van bonen in voedsel draagt ​​niet bij aan een sterke toename van de bloedsuikerspiegel en vermindert daarom het risico op diabetes. De bonen bevatten arginine, dus het wordt aanbevolen om het op te nemen in het menu van mensen die al aan diabetes lijden.

Vanwege de plantaardige vezels, polyfenolen, fytosterolen en saponinen die deel uitmaken van de boon, zorgt de regelmatige consumptie van voedsel ervoor dat het cholesterolgehalte wordt verlaagd en dus het risico op atherosclerose van de bloedvaten wordt verminderd.

Er zijn aanwijzingen dat de bonen de ontwikkeling van darmkanker voorkomen.

In bonen zit choline, dat helpt de lever, nieren en hersenen te normaliseren en ook deelneemt aan metabole processen.

Regelmatige consumptie van bonen maakt het mogelijk om de secretie van maagsap te verhogen, wat bijdraagt ​​aan het verwijderen van stenen uit de galblaas.

Zwavel, dat deel uitmaakt van de bonen, helpt bij het elimineren van pijn bij reuma, helpt het lichaam om snel darminfecties, ziekten van de bovenste luchtwegen aan te pakken.

De bonen bevatten ascorbinezuur, dat de weerstand van het lichaam tegen verschillende infecties verhoogt. Het gehalte aan vitamine C-bonen overtreft perziken, pruimen en abrikozen.

Bonen zijn rijk aan antioxidanten die vroegtijdige veroudering van het lichaam voorkomen. Hoe donkerder de zaden, hoe meer antioxidanten in de boon.

De bonen bevatten aminozuren zoals tyrosine en methionine, die nodig zijn voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel en waarmee u van een depressie af kunt komen.

Bonen zijn goed voor tanden, het voorkomt het verschijnen van tandsteen.

Het is goed om bonen te gebruiken bij vrouwen in de overgang, omdat het quercetine en anthocyanen bevat, die bijdragen aan de normalisatie van hormonale niveaus.

Matige bonen moeten aanwezig zijn in het dieet van zwangere vrouwen. Hiermee kunt u de behoefte van het lichaam aan ijzer blokkeren, wat de ontwikkeling van bloedarmoede voorkomt. Bonen helpen ook om oedeem te verminderen vanwege de diuretische werking, omdat het veel kalium bevat.

Het vochtafdrijvende effect van bonen helpt ook om de vorming van nierstenen te voorkomen.

Bonen zijn een dieetproduct. Het kan worden gebruikt voor vastendagen voor mensen met overgewicht. Bonen dragen bij aan snelle verzadiging en zorgen ervoor dat je lang geen honger zult ervaren. Vegetariërs eten bonen als vervanging voor vlees.

Bonen zijn opgenomen in het menu van mensen met aritmie.

De bonen bevatten zwavel en zink, die nodig zijn om de schoonheid van nagels, huid en haar te behouden.

De voordelen van bonen in blik

Bonen in blikjes zijn een heerlijk product dat klaar is om te eten en niet hoeft te worden gekookt. Daarom wordt het vaak gebruikt voor het koken van verschillende gerechten en als een onafhankelijk bijgerecht. Om het voordeel van bonen in blik te maximaliseren, moet het echter op de juiste manier worden verwerkt.

Het is geen geheim dat azijnzuur, zout en andere stoffen worden gebruikt voor conservering om de houdbaarheid van het product te verlengen. Daarom moet u de ingeblikte bonen onder stromend water afspoelen voordat u ze opdient of voordat u ze aan de afgewerkte schotel toevoegt, en de pekel in de pot kan het beste worden afgetapt. Zo kunt u een nuttig product krijgen zonder het lichaam te schaden.

Plantaardige vezels, kalium, magnesium en eiwitten worden bewaard in bonen in blik, maar er zit praktisch geen vet in. In het algemeen bevatten bonen in blik meer dan 70% nuttige stoffen. Daarom kan het worden toegevoegd aan salades, stoofschotels, maar ook als een afzonderlijk gerecht worden gebruikt. Ingeblikte bonen helpen om overtollig gewicht kwijt te raken, omdat het een gevoel van verzadiging voor een lange tijd behoudt. U moet het product echter met mate gebruiken.

Bonen uit een blik of glazen pot versterken de darmmotiliteit en verhogen de secretie van maagsap. Dit draagt ​​bij aan de normalisatie van de spijsvertering en stabilisatie van microflora. Eet het product niet tegen de achtergrond van colitis, maagzweren en darmzweren, evenals gastritis, om de ontstoken spijsverteringsorganen niet te overbelasten.

Heeft bevroren bonen voordeel?

De voordelen van diepvriesbonen zijn vergelijkbaar met de voordelen van verse producten en kunnen op elk moment van het jaar worden gebruikt. Het enige waar u op moet letten, is opnieuw invriezen. Hoe vaker het product wordt ontdooid en opnieuw ingevroren, hoe minder vitamines er in achterblijven. Daarom is het noodzakelijk om bij het leggen van een grote hoeveelheid bonen in de vriezer in porties te verdelen. Als de sperziebonen vers worden ingevroren, moeten de bonen van tevoren worden gekookt.

Blijven gekookte bonen goed?

Na het koken behouden bonen alle voedingsstoffen, maar het aantal calorieën erin neemt bijna 1,5 keer toe in vergelijking met rauwe bonen. Warmtebehandeling van bonen - een eerste vereiste, vers product voor voedsel is niet geschikt. Rauwe bonen bevatten gifstoffen die tijdens het koken worden vernietigd. Daarom is het onmogelijk om de warmtebehandeling van bonen te weigeren.

Hoe bonen koken?

Bonen moeten correct worden gekookt, zodat u er het maximale voordeel uit kunt halen. Daarom moeten de volgende aanbevelingen worden opgevolgd:

Eerst moet je de bonen sorteren, het beschadigde fruit en vreemde deeltjes verwijderen.

Dan moeten de bonen worden geweekt in koud water met toevoeging van een kleine hoeveelheid frisdrank. Water moet twee keer meer zijn dan peulvruchten. Laat de bonen 10 uur weken. Het is mogelijk om gedurende deze tijd het water meerdere keren te verversen.

Voor het koken wordt het water vervangen door een nieuwe.

U hoeft de pan tijdens het koken niet te bedekken. Om de bonen te storen, mag dat ook niet, anders leidt dit tot schade aan het fruit. Het vuur moet klein zijn.

Bonen worden gezouten na het koken. Als je het eerder doet, zullen de vruchten taai zijn.

Als tijdens kokend water wegkookt, hoeft u alleen kokend water toe te voegen, anders zal het barsten.

Om de smaak te verbeteren, kunt u 2-3 eetlepels plantaardige olie aan de bonen toevoegen.

Bonen moeten volledig gereed worden gemaakt. Anders kun je niet alleen een opgeblazen gevoel krijgen, maar ook vergiftiging.

De gemiddelde tijd voor het koken van bonen met voorweken is 40-90 minuten, afhankelijk van de kwaliteit. Goed gekookte bonen zullen zeker niet alleen tevreden zijn met zijn voordelen, maar ook met een uitstekende smaak.

Onderwijs: Diploma RSMU hen. N. I. Pirogov, specialiteit "General Medicine" (2004). Verblijf aan de Moscow State University of Medicine and Dentistry, diploma in "Endocrinology" (2006).

7 redenen om elke dag meer eiwitten te eten!

5 bewezen effectief antiviraal middel tegen griep en ARVI

Kusov-kwaliteit. Bonen - het product is niet alleen gezond, maar ook heerlijk. Het kan worden gebruikt voor lunch en diner. Elke persoon heeft zijn eigen gastronomische voorkeuren en vult bonenschotels aan met verschillende groenten. Dus, witte bonen harmoniëren heel goed met asperges. Rode bonen geven het gerecht op zijn beurt een aantrekkelijk uiterlijk en verzadigen het met kleuren.

Rode bonen hebben veel nuttige eigenschappen en zijn een onmisbaar voedingsproduct. Het wordt goed onderhouden en verslechtert niet lang. Het belangrijkste voordeel van bonen is de hoge voedingswaarde, die de voedingswaarde van veel voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong overtreft.

Vele eeuwen geleden ontdekten de oude Egyptenaren, de Chinezen en de inwoners van Zuid-Amerika de waarde van voedsel als snijbonen. Mensen hebben niet alleen geleerd om het te eten, maar ook om er verschillende medicinale en cosmetische middelen van te maken. In de zestiende eeuw werden groene bonen naar Europa gebracht, maar.

Zwarte bonen - een van de variëteiten van planten die behoren tot de familie van peulvruchten. Zwarte bonenkorrels zijn klein, hun huidskleur is zijdeachtig zwart. Gekookte bonen hebben een delicate, maar dikke textuur. Zwarte bonen - een zeer nuttig product voor mensen. Wetenschappers hebben ontdekt dat hoe donkerder de schil van een boon, hoe meer antioxidanten deze bevat.

Harm Bean

Bevat vergiften en gifstoffen

Vooral zwarte bonen. Ze kunnen vergiftiging veroorzaken. Phasin is giftig, vernietigd door warmtebehandeling, dus dit geldt alleen voor rauwe of niet gaar bonen.

Om phasin te neutraliseren, is het noodzakelijk om de juiste bereiding te observeren: kook bonen gedurende minimaal 5 minuten, zwart, rood en wit gedurende minimaal 50 minuten. (minimaal 10 minuten in de magnetron op maximaal vermogen en 1,5 uur in de slowcooker). Week rode en witte bonen minstens 6 uur.

Kan de oorzaak zijn van maag-darmziekten

>>> Let op deze service.Hiermee kun je een deel van het geld dat je in online winkels hebt uitgegeven, retourneren. Contra

Ziekten van het maagdarmkanaal

Vooral colitis, pancreatitis, gastritis en zweren. Uitzondering: niet gestart gastritis met lage zuurgraad (in overleg met uw arts).

Verhoogde zuurgraad

Bonen verhogen de zuurgraad, dus mensen met een dergelijke diagnose zijn gecontra-indiceerd.

Jicht, nefritis en andere nierziekten.

Vanwege het hoge gehalte aan purines zijn bonen ongewenst voor jicht.

Uitzondering: bonenafkooksel - in de volksgeneeskunde zijn er recepten waarin jade wordt genezen met een vergelijkbaar afkooksel. Voor een dergelijke behandeling moet u goedkeuring krijgen van uw arts.

cholecystitis

Bonen zijn een product dat verschillende processen van verval en gisting verbetert, daarom is het verboden bij cholecystitis.

dysbacteriosis

Bij deze ziekte kunnen er problemen zijn met de vertering van sommige polysachariden.

Zwangere en zogende moeders

Bonen kunnen krampen veroorzaken, die op de baby kunnen worden overgedragen, dus het gebruik ervan tijdens deze periode is beter om te coördineren met uw arts of om het gedeelte te minimaliseren.

Geavanceerde leeftijd

Oudere mensen kunnen moeite hebben met het verteren van bonen vanwege hun verminderde enzymatische vermogen.

schizofrenie

Het is opgenomen in de contra-indicaties voor het aminozuur tyrosine, die zich in de boon bevinden.

Helpt tegen constipatie en normaliseert de spijsvertering.

Dit is mogelijk vanwege de inhoud van voedingsvezels. Vooral veel vezels in de peul en huiden van zwarte, witte en rode bonen.

Helpt mensen met een lage zuurgraad

Het beste van alles is dat het rode bonen maakt.

Bonendieet helpt bij veel ziekten

Bijvoorbeeld met hartfalen en eventuele aandoeningen van het urogenitaal stelsel. De basis van zo'n dieet is bonensoep:

In drie liter water koken we 1 uur op middelhoog vuur 200 gr. mager vlees en 500 gr. ten minste 12 uur witte bonen vooraf geweekt.

Eén wortel wrijven we op een grote rasp. Een ui en een tomaat fijngehakt. Uien, wortelen, 1 el. l. Tomatenpuree en tomatenpuree in olijfolie of onmiddellijk toevoegen aan de bouillon (als de arts het gebruik van gefrituurd strikt verbiedt). Voeg toe aan de bouillon en kook 5 minuten.

Desgewenst kunt u verschillende specerijen en kruiden aan de bouillon toevoegen, bijvoorbeeld dille en munt.

De eigenschap van het behandelen van hart- en vaatziekten is mogelijk vanwege het hoge gehalte aan kalium, calcium en magnesium. Meer van deze stoffen in witte bonen.

Helpt bij acute luchtweginfecties en luchtwegaandoeningen

Om dit te doen, kook 200 gr. bonen (beter om wit te gebruiken), het toevoegen van een voldoende hoeveelheid dille en munt. Bonenbouillon die overblijft na het koken wordt niet uitgegoten, maar als thee genomen. Gekookte bonen om te gebruiken met uien.

Lost stenen en kristallen op

Bonen hebben het vermogen om vaste formaties in de nieren en blaas op te lossen. Voor de preventie van hun opleiding moet ten minste 500 gram worden verbruikt. bonen per week.

Helpt om af te vallen

Er is een speciaal bonendieet van 7 dagen, waarmee je 4-7 kg kunt verliezen. De basisregels van het dieet:

 • dagelijks nodig om 150-300 gr te eten. bonen,
 • Elke dag in onbeperkte hoeveelheden moet je pruimen en gedroogde abrikozen eten,
 • per dag moet je minstens 2 liter water (of beter gezegd, dan 30 ml per kg gewicht) in pure vorm en 0,5 l kefir drinken. De helft van het dagelijkse rantsoen water kan worden gedronken als een aftreksel van munt of dille,
 • mag maximaal 300 gram gebruiken. per dag: gevogelte, mager vlees en vis, met uitzondering van zalm, zalm en forel. Stoom, bak of kook. Het wordt afgeraden om olie te gebruiken,
 • het is toegestaan ​​groenten en ongezoet fruit te eten,
 • in beperkte hoeveelheden en niet elke dag: eieren, magere kwark en noten,
 • brood wordt alleen aanbevolen met zemelen of volkoren,
 • het is zeer zeldzaam om boekweit, havermout of gerstpap te eten,
 • geldig zout en eventuele kruiden in de vorm van kruiden.

Geschatte energiewaarde van de bonen: wit 102 kcal / 100 gr., Rood 93 kcal, asperges 47 kcal, pod 24 kcal. Haricot voldoet goed aan honger en is lang verteerd.

Bevat aromatische alfa-aminozuur tryptofaan

In zijn rode, gele en zwarte bonen zit 260 mg / 100 gr., En wit bevat 280 mg / 100 gr. Voldoende dagelijkse dosis tryptofaan - 500 mg. Dit aminozuur creëert een gevoel van verhoogde gemoedstoestand, verbetert de prestaties, verlicht slapeloosheid en verbetert de slaapkwaliteit en kan ook prikkelbaarheid verlichten bij het opgeven van slechte gewoonten.

Let op, deze apotheken met aminozuren (L-tryptofaan) worden verkocht in capsulevorm, samen met groep B-vitamines voor een betere verteerbaarheid. Daarom, als u het maximale effect wilt, neem de bonen met deze vitamines.

Bevat alifatische basische α-aminozuur arginine

In wit, zwart en rood is het ongeveer 2000 mg / 100 g. Voldoende dagelijkse dosis arginine - 3 gr. (3000 mg). Arginine is geïndiceerd bij de preventie van hart- en vaatziekten, om de stemming, onvruchtbaarheid, met ernstige lichamelijke inspanningen, verschillende immunodeficiëntieziekten, leverziekten, diabetes type 2, kinderen en adolescenten in de groeifase te verbeteren.

Arginine is vergelijkbaar in actie met insuline, daarom is het veelgevraagd bij diabetici. Het grootste deel van de arginine in de sash bean (groene of gele schaal, waarin bonen zijn). Het wordt gedroogd, geplet in een koffiemolen of koop kant-en-klaar in poedervorm, daarna worden aftreksels of infusies gemaakt.

Het recept voor effectieve infusie van type 2 diabetes:

5 el. l. gehakte sjerpen giet 400 ml kokend water en sta 12 uur in een thermoskan.Neem 100 ml 3 keer per dag gedurende 30 minuten. voor de maaltijd. Cursusduur 3-4 maanden. Gedurende deze tijd is het mogelijk om te herstellen van diabetes type 2.

Dit aminozuur (L-arginine) wordt ook verkocht als voedingssupplementen.

Bevat alifatisch aminozuur lysine

In wit, zwart en rood ongeveer 1600 mg / 100 g. Voldoende dagelijkse dosis - 1000 mg. Lysine wordt gebruikt om vroegtijdige veroudering, snelle wondgenezing, verbetering van het kortetermijngeheugen, verdikking van de haarstructuur, antiviraal effect, vooral bij herpes, te voorkomen. Vooral lysine is nuttig voor bodybuilders en andere atleten: het verhoogt de spierkracht en het uithoudingsvermogen en draagt ​​ook bij aan de groei van spiermassa.

Lysine (L-lysine) is ook in de vorm van voedingssupplementen.

Bevat aromatische alfa-aminozuur tyrosine

Zwarte bonen bevatten 610 mg / 100 g. tyrosine, rood - 620 mg en wit - 660 mg. De dagelijkse dosering is 3500 mg. Het is nodig voor de synthese van neurotransmitters en neurotransmitters, het beschermen van de huid tegen ultraviolette straling, het verbeteren van het humeur, het verbeteren van het geheugen, het verminderen van pijn tijdens PMS, het herstellen van kracht, het verminderen van de eetlust, het onderdrukken van de reactie van het lichaam op allergenen, als antioxidant.

Tyrosine (L-Tyrosine) wordt op dezelfde manier verkocht als voedingssupplementen.

Bevat L-α-amino-β-imidazolyl propionzuur histidine

In witte, zwarte en rode bonen is het ongeveer 570 mg / 100 gr. Voldoende dagtarief - 1500 mg. Het is noodzakelijk voor eiwitmetabolisme, normalisatie van het gewrichtswerk, bescherming tegen ultraviolette straling, voor het handhaven van de functie van de gehoorzenuw, genezing voor bloedarmoede, herstel van ziekten en verwondingen.

L-histidine wordt ook verkocht als voedingssupplementen, maar niet zo populair.

Bevat veel B-vitamines

Geschatte hoeveelheid: B1 (0,5 mg / 100 g.), B2 (0,2 mg), B3 (1,2 mg), B5 (0,2 mg), B6 ​​(0,9 mg), B9 (0 , 09 mg). In 200 gr. Bonen zijn bijna de volledige norm voor vitamines B. Vooral vitaminen in groene bonen.

B-vitamines hebben een positief effect op de spijsvertering, het metabolisme en het zenuwstelsel.

Bevat veel kobalt

Het gemiddelde gehalte - 0,0187 mg / 100 g. met een voldoende dagelijkse dosering van 35 mg.

Kobalt is nuttig voor gewrichten, vrouwelijk voortplantingssysteem, botreparatie, geheugenverbetering, metabolisme, om spasmen, spataderen te verlichten, het ontstaan ​​van diabetes en bloedkanker te voorkomen.

Bevat vitamine E

Bonen bevatten gemiddeld 3,8 mg / 100 g. Deze vitamine, met een dagelijkse dosering van 10 mg.

Vitamine E is een antioxidant, verbetert de immuniteit, vermindert de bloedsuikerspiegel, bevordert een snelle genezing van de huid.

Het bevat veel ijzer

Het gemiddelde gehalte is 12,4 mg / 100 g. met een dagelijkse dosering van 15-20 mg.

IJzer helpt het lichaam om zuurstof op te nemen, is betrokken bij metabole processen, is essentieel voor lichaamsgroei, heeft een positief effect op de schildklier, ondersteunt de immuniteit en verbetert de hersenfunctie.

Bevat veel kalium

Het gemiddelde gehalte is 1,1 g / 100 g. met een voldoende dagelijkse hoeveelheid van 2,5 gram.

Kalium stimuleert denkprocessen, vermindert de manifestatie van allergieën, normaliseert de bloeddruk en versterkt het cardiovasculaire systeem, verbetert de spierfunctie.

Bevat veel magnesium

Het gemiddelde gehalte is 103 mg / 100 g. met een voldoende dagelijkse dosis van 350 mg.

Magnesium stabiliseert het ritme van de hartspier, verlaagt de bloeddruk, normaliseert de bloedsuikerspiegel, versterkt botten en tandglazuur, verlicht gewrichten en spieren.

Bevat veel silicium

Het gemiddelde gehalte is 92 mg / 100 g. met een voldoende dagelijkse dosis van 35 mg.

Silicium versterkt botten, nagels en huid, herstelt weefsels en slijmvliezen en voorkomt kaalheid en atherosclerose.

Bevat veel fosfor

Het gemiddelde gehalte is 541 mg / 100 g. met een voldoende dagelijkse hoeveelheid van 1 oz.

Fosfor normaliseert het eiwit- en koolstofmetabolisme, normaliseert het zuur-base-evenwicht in het lichaam, activeert de effecten van vitamines, heeft een positief effect op het zenuwstelsel, botten, tanden, tandvlees, hart en hersenen.

Bevat veel koper

Gemiddeld bevatten bonen 0,48 mg / 100 g. Deze vitamine, met een dagelijkse dosering van 2 mg.

Koper heeft ontstekingsremmende eigenschappen, geeft de huid elasticiteit, versterkt de botten, verhoogt de immuniteit, normaliseert de schildklier, activeert de productie van maagsap, helpt bij het bruinen en assimileren van vitamine D.

Bevat veel molybdeen

Het gemiddelde gehalte is 0,0394 mg / 100 g. met een voldoende dagelijkse hoeveelheid van 0,75 mg.

Molybdeen onderhoudt de toestand van de tanden, verhoogt hemoglobine in het bloed, is betrokken bij het metabolisme, verwijdert urinezuur, voorkomt diabetes, onderhoudt de gezondheid van mannen, helpt de opname van vitamine A, B1, B2, E en PP.

Bevat veel nikkel

Het gemiddelde gehalte is 0,1732 mg / 100 g. met een voldoende dagelijkse snelheid van 0,2 mg.

Nikkel verlaagt de bloeddruk door deel te nemen aan het metabolisme van vetten en koolstof, helpt gewicht te verliezen, kalmeert, verhoogt het niveau van hemoglobine en insuline in het bloed, versterkt het immuunsysteem en het cardiovasculaire systeem.

Bevat veel selenium

Het gemiddelde gehalte is 0,0249 mg / 100 g. met een voldoende dagelijkse hoeveelheid van 0,07 mg.

Selenium versterkt het immuunsysteem en het cardiovasculaire systeem, is betrokken bij eiwitsynthese, voorkomt de vorming van tumoren, verhoogt het metabolisme, vertraagt ​​veroudering, helpt in de seksuele sfeer en de absorptie van vitamine E, versterkt het hoornachtige oppervlak van de ogen.

Bevat veel mangaan

Het gemiddelde gehalte is 1,34 mg / 100 g. met een voldoende dagelijkse dosering van 3,5 mg.

Mangaan heeft antioxiderende eigenschappen, herstelt en versterkt het zenuwstelsel, verbetert het geheugen, bevordert de groei en versterking van botten, neemt deel aan vet- en insulinemetabolisme, bevordert voedselopname, normaliseert glucose- en cholesterolwaarden in het bloed.

Bevat veel nuttige items.

Hun concentratie ten opzichte van de dagelijkse norm is lager dan in de hierboven beschreven elementen, maar draagt ​​nog steeds bij aan de ophoping van voedingsstoffen in het lichaam. Deze elementen zijn: vitamine A (0,06 mg / 100 g.), PP (2,1 mg) en C (20 mg), natrium (40 mg), zwavel (159 mg), chloor (58 mg), calcium. (150 mg), boor (0,49 mg), jodium (0,121 mg), titanium (0,15 mg), fluor (0,044 mg), chroom (0,01 mg) en zink (3 mg).

Weet niet wat u in uw geval rechtstreeks moet vervangen? Vraag een alternatief voor de experts. Het is gratis en zonder registratie.

Samenstelling en prachtige eigenschappen

Meer dan 7 duizend jaar geleden werd het geteeld en gekookt in Zuid-Amerika. Sindsdien heeft deze plant zich over de hele wereld verspreid en een waardige plaats ingenomen in de keuken van veel landen.

Bonen zijn geweldig voor salades, vormen de basis van de meest nuttige soepen en bijgerechten. Hun belangrijkste voordeel is dat ze na warmtebehandeling en conservering praktisch hun gunstige eigenschappen niet verliezen.

Elke variëteit van dit product is gunstig voor het menselijk lichaam. Het zijn echter rode bonen die dankzij hun unieke chemische samenstelling meer voordelen voor de gezondheid bieden dan andere rassen. De vitamine- en mineraalsamenstelling bevat bijna alle stoffen die nodig zijn voor het menselijk lichaam.

De samenstelling van rode bonen biedt een uitstekende smaak, voedingswaarde en therapeutisch effect. Elke component in de samenstelling is nuttig voor mensen.

Wie en wat zijn nuttige rode bonen? Experts schrijven er de volgende eigenschappen aan toe:

 1. Een grote hoeveelheid B-vitamines versterkt het immuunsysteem en verhoogt de weerstand van het lichaam tegen ziekteverwekkers van verschillende ziekten.
 2. Veel vezels (100 gram van het product bevat de dagelijkse hoeveelheid), die de darmen geneest, regelmatige ontlasting aanpast, de darmwanden reinigt van gifstoffen en gifstoffen. Dit is het voorkomen van kanker.
 3. Rode bonen bevatten veel ijzer, ze verhogen hemoglobine en zijn daarom geïndiceerd voor gebruik in geval van bloedarmoede door ijzertekort. Het product verbetert de bloedkwaliteit en activeert de bloedstroom.
 4. Regelmatige consumptie van rode bonen zal nierstenen helpen oplossen. De schil heeft een matig diuretisch effect en normaliseert het werk van alle organen van het urogenitale systeem.
 5. Nuttige eigenschappen van rode bonen worden veroorzaakt, inclusief het gehalte aan essentiële aminozuren.
 • Tryptofaan heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, versterkt de slaap en verbant depressie.
 • Lysine voorkomt de ontwikkeling van kwaadaardige processen, beschermt het lichaam tegen virussen, vernietigt darminfecties.
 • Tyrosine is een krachtige antioxidant, reguleert de functie van de endocriene klieren en regelt het gewicht.
 • Histidine helpt bij de bestrijding van bloedarmoede, ondersteunt de normale werking van de gehoorzenuw en is goed voor gewrichten.
 • Een ander aminozuur in de peulvrucht helpt de gezondheid en schoonheid van vrouwen te behouden. Dit is arginine.
 1. Het bevat veel koper, kalium, magnesium, fosfor, natrium. Deze mineralen verrijken het bloed met zuurstof en zorgen voor alle belangrijke levensprocessen.
 2. Rode bonen in gematigde hoeveelheden moeten worden gebruikt door mensen die problemen hebben met het maagdarmkanaal. Ze verhogen de productie van maagsap en herstellen het metabolisme.

Wat zal vrouwen helpen

De voordelen van rode bonen voor vrouwen vanwege de componenten. Arginine erin draagt ​​bij tot de normale werking van het vrouwelijk voortplantingssysteem. Dezelfde stof maakt deel uit van het collageen dat verantwoordelijk is voor de schoonheid en jeugdigheid van de huid.

Handige rode bonen voor gewichtsverlies, die ook rekening moeten houden met de eerlijke seks. Er zijn veel diëten, die gebaseerd zijn op bonenschotels. Voedingsdeskundigen zijn dol op dit product vanwege het lage calorie- en hoge gehalte aan plantaardige eiwitten. Een portie bonen verzadigt perfect en geeft het lichaam energie, zonder extra kilo's en centimeters toe te voegen.

100 gram verse rode bonen bevatten 92 kcal, ingeblikte calorische inhoud, niet veel anders dan vers en is 99 kcal.

Een onmisbare assistent voor dit product in huidverzorging. Regelmatig gebruik van bonengerechten transformeert de huid, waardoor deze gezond en schoon wordt. Kleine rimpels worden gladgestreken, de teint verbetert. Bonen kunnen niet alleen worden gegeten, maar ook worden gebruikt in de vorm van maskers.

Gebruik in huiscosmetologie de volgende maskers op basis van dit product:

 • 2 el. l. gekookte bonen fijngemalen, gemengd met 1 el. l. zonnebloemolie met droge huid en een lepel yoghurt met vettig.
 • Voeg in het mengsel 1 el. l. citroensap.
 • Alles is goed gemengd en op het gezicht aangebracht.
 • Een voedend masker blijft 20 minuten op het gezicht en wordt vervolgens met water afgewassen.
 • Na het masker kun je gezichtscrème gebruiken.

 • 2 el. l. gemalen bonen gemengd met 1 el. l. kwark en 1 eetl. l. gehakte pulp verse komkommer.
 • Het masker wordt gedurende 15 minuten op het gezicht en de hals aangebracht.
 • Afwassen met warm water, na het verwijderen van het wattenschijfje.

Het masker verheldert, reinigt en verjongt de huid.

Handige rode bonen tijdens de zwangerschap, vooral voor vrouwen die om een ​​of andere reden geen vlees eten. De bonen zullen het gebrek aan dierlijke eiwitten goedmaken, waardoor het lichaam van de moeder meer waardevolle plantaardige eiwitten krijgt.

De opname van bonen in het dieet van een zwangere vrouw zal zwelling verminderen of ervan afkomen. Dit product vermindert de manifestaties van toxicose en de vezel in zijn samenstelling voorkomt constipatie bij een zwangere vrouw.

Ondanks het vermogen om winderigheid te verhogen, zijn rode bonen tijdens borstvoeding niet gecontra-indiceerd. Maar als de baby vaak wordt geplaagd door koliek, is het beter om geen bonen in het dieet van de zogende moeder op te nemen. Nadat het kind de leeftijd van 4 maanden heeft bereikt, wordt het product geleidelijk toegediend, na de reactie van het kind. Als er geen negatieve reacties volgden, kunt u het menu van moeder diversifiëren met dit uiterst nuttige product.

Er is geen twijfel dat rode bonen goed zijn voor kinderen. U moet echter de aanbevelingen volgen voor de introductie van bonen in het dieet van kinderen:

 • Voor het eerst is het mogelijk om een ​​kind rijpe bonen te proberen nadat hij 2 jaar oud wordt. Artsen geloven dat het precies op deze leeftijd is dat de darmen van het kind klaar zijn om dergelijk voedsel te verteren. Na de bonenschotel moet u de reactie van het kind op het nieuwe product observeren. Als een opgeblazen gevoel verschijnt, moet u een tijdje wachten met het gebruik van bonen.
 • Voor beter leren worden kinderen aangemoedigd bonenpuree te bereiden.
 • Een portie bonen voor een kind moet 100 gram zijn en gerechten ervan kunnen slechts één of twee keer per week worden aangeboden.

Diabetische hulp

Rode bonen met diabetes zorgen voor een merkbare verbetering van het welzijn van mensen met beide soorten diabetes. Elke variëteit aan rode bonen in welke vorm dan ook is geschikt voor gebruik. De gunstige effecten van rode bonen:

 1. Vezel stabiliseert de bloedsuikerspiegel.
 2. Een eiwitrijk product zal helpen in de strijd tegen mensen met overgewicht die diabetes type 2 hebben.
 3. Het zink in de boon is betrokken bij de productie van insuline, waardoor de alvleesklier hormoon aanmaakt.

Zo helpt regelmatige consumptie van rode bonen gerechten met diabetes om het suikergehalte te verlagen, het gewicht te verminderen en de toestand als geheel te verbeteren.

Contra

Met alle gunstige eigenschappen van rode bonen, zijn er enkele contra-indicaties voor het gebruik ervan. Het is verboden rauwe bonen te eten. Het bevat hemagglutinine, een giftige stof die buikpijn, braken en diarree veroorzaakt. Daarom moeten bonen voor gebruik minstens 45 minuten koken.

Rode bonen kunnen geen mensen zijn die de volgende ziekten hebben geïdentificeerd:

 • colitis,
 • gastritis,
 • cholecystitis,
 • jicht,
 • leverziekte,
 • darmzweren of maagzweren
 • nefritis.

Het gebruik van bonengerechten kan een verergering van deze ziekten veroorzaken.

Ouderen wordt geadviseerd om de consumptie van rode bonen te beperken. Dit komt door een afname van hun enzymatische vermogen, wat zal leiden tot problemen met de vertering van bonen.

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen ook niet vaak bonen krijgen. Ze zijn nog steeds niet volwassen genoeg slijmvliezen van de spijsverteringsorganen, en daarom moeilijk om grove vezels af te breken.

Om geen negatieve reactie op rode bonen uit te lokken, is het beter om geen ingeblikt product met additieven te kopen, maar om het thuis te koken. Om het ongewenste effect van gasvorming te verminderen, wordt een lepel soda in het water gedaan om te weken en wordt dille toegevoegd tijdens het koken.

Met de juiste en matige consumptie van bonen zal alleen het lichaam profiteren.

Hoe rode bonen koken?

Om het meeste voordeel te halen, moet je weten hoe je rode bonen op de juiste manier kookt. Eerst moet je in water weken. Week het is niet alleen noodzakelijk om te koken. Deze maatregel helpt het lichaam het voorbereide product gemakkelijker te verteren.

Grondig gewassen met warm stromend water, worden de bonen gedrenkt in water in een verhouding van 1: 2 gedurende niet langer dan 7-8 uur, anders begint het gistingsproces. In het warme seizoen beter in de koelkast weken!

Het gezwollen product wordt opnieuw gewassen voor het koken. Eerst moet het water de bonen een paar centimeter bedekken. Voeg daarbij het vereiste aantal toe. Zoute bonen is beter aan het begin van het koken, dan behouden ze hun vorm.

De kant-en-klare tijd is afhankelijk van de houdbaarheid: jong kookt sneller. Het wordt aanbevolen om de bonen op laag vuur te koken zonder het deksel goed te sluiten.

Rode bonen lobio met walnoten

 • Een glas rode bonen een nacht geweekt in warm water, bij voorkeur in een glazen of roestvrijstalen schaal.
 • Kook tot het gaar is.
 • Smelt 2 el in de pan. l. boter. Gooi er een halve theelepel koriander in.
 • Onmiddellijk daarna de ui in een koekenpan doen en bakken.
 • Meng de afgewerkte ui met bonen, een half kopje gehakte walnoten en voeg 5 teentjes gehakte knoflook toe.
 • Hak verse koriander, zout en peper naar smaak. Mix alles. Het gerecht is klaar!

Salade Met Rode Bonen En Kip

 • Kook 300 gram kipfilet, snijd ze in kleine blokjes.
 • 150 gram harde kaasrooster.
 • 2 gemarineerde komkommers ook in blokjes gesneden en naar de rest van de ingrediënten sturen.
 • Knijp een teentje knoflook.
 • Voeg in de salade 300 gram zoete maïs in blik en 200 gram rode bonen in blik toe.
 • Meng alle ingrediënten goed en breng de salade op smaak met mayonaise.

Magere Rode Bonensoep

 • Week een glas en een half rode bonen gedurende 5-6 uur in koud water.
 • Kook tot het gaar is.
 • Schil en snijd een ui en een wortel, bak de groenten in plantaardige olie.
 • Voeg 2-3 aardappels toe aan de pan met de bonen.
 • Voeg aan de soep gebakken groenten, zout en peper naar smaak toe, greens en laat nog 10 minuten koken.
 • Zet het vuur uit en laat het gerecht nog 10 minuten onder het deksel staan. Heerlijke en caloriearme soep is klaar.

Rode bonen gerechten diversifiëren het menu en maken het gezond en voedzaam.

Lees hier meer over de voordelen en nadelen van groene erwten.

Een beetje van de geschiedenis van bonen

Volgens onderzoek en officiële bevindingen van wetenschappers, is hetzelfde thuisland van de bonen dat we bestuderen allemaal hetzelfde Amerika. Mexicanen begonnen granen te verbouwen en het gebeurde meer dan 7 duizend jaar geleden. Dit wordt bewezen door de zaden die goed zijn bewaard en werden ontdekt tijdens de opgraving van monumenten van de oude Inca-beschaving.

Ook vonden archeologen tijdens de volgende opgravingen een uniek artefact. Ze hebben een mummie opgegraven, in wiens handen de korenaren waren, en in de mond vezels van katoen en bonen. En dergelijke artefacten werden op veel plaatsen gevonden waar historici werkten. Op basis hiervan werd vastgesteld dat de belangrijkste producten voor gebruik in oude beschavingen pompoen, maïs en bonen waren.

Een interessant feit: zelfs in die jaren begrepen mensen dat het samen planten van maïs en bonen een geweldige manier is om organisch materiaal en een rijke oogst van beide gewassen te behouden.

Aanvankelijk werd de cultuur gebruikt als een mooie sierplant, omdat tijdens de bloeiperiode verbluffend mooie bloemen verschijnen op de klimstelen. Het waren witte, zachte lila, roze tinten. Lussen kronkelden zich rond de muren van hoge huizen, versierd met felgroene stengels, stenen muren en kolommen. En in Frankrijk was de plant zo populair dat tijdens de bloeiperiode bijna alle rijke binnenplaatsen en straten erin verdronken.

Net als andere planten kwamen de bonen naar Europa dankzij de inspanningen van dezelfde Christopher Columbus. De navigator gaf het continent veel nuttige en mooie souvenirs, die onmiddellijk ongelooflijke populariteit verwierven. Onder hen was de cultuur die we bestudeerden.

Naar Rusland kwamen de bonen via de handel met Europese landen via de zeehandelsroutes van Arkhangelsk. Maar onze cultuur kwam 200 jaar later naar onze open plekken dan bij de Europese mogendheden. Hier werd de boon ook als een decoratief ornament behandeld en pas na anderhalve eeuw begon als voedsel te worden gebruikt.

Opgemerkt moet worden dat de eerste om bonen te cultiveren inwoners van Moldavië en Oekraïne waren. Recepten voor het koken werden geleend van Italiaanse, Franse, Poolse en andere handelaars.

Boonbeschrijving

Cultuur behoort tot de familie van peulvruchten, en zoals we al weten, is Midden-Zuid-Amerika de thuisbasis. Haricot is een grasachtig gewas met een kruipende en windende stengel. De lengte kan oplopen tot 3 meter. De bloemen lijken op de vleugels van motten en zijn verbonden met de bloeiwijze van het axillaire type. Vrucht vindt plaats aan het einde van het zomerseizoen - de tweede helft van juli, augustus en september.

De vruchten van de plant zijn langwerpig en licht gebogen of zelfs tuinbonen; in hun lengte kunnen ze tot 20 centimeter groot worden. In de boon zitten ellipsvormige zaden. De cultuur is pretentieloos voor hitte en hoge luchtvochtigheid, groeit goed in barre klimaten, is bestand tegen extreme temperaturen.

Reeds eeuwenlang hebben bonen een prominente plaats ingenomen in het dieet van de Fransen, Italianen, Nederlanders, Bulgaren, Turken, Britten, enz. Het is onmogelijk om een ​​menu voor te stellen van een klein of populair restaurant, een café zonder bonengerechten. Dit zijn de beste en duurste namen: Julien, Paprikash, Luikse salade, etc. Lekkere en gezonde gerechten voor elk van ons zijn gemakkelijk te bereiden, zowel in het restaurant als buitenshuis. Cultuur vereist geen speciale behandeling en is in perfecte harmonie met vlees, vis, groenten, zuivelproducten, enz.

Interessante feiten: Oorspronkelijk was de bonensoep voedsel voor de armen in het oude Griekenland, nu staat dit gerecht op de tafels van alle liefhebbers van bonen.

Het aantal bonen dat in het VK per jaar wordt geconsumeerd, is groter dan het aantal dat wereldwijd wordt gegeten. Inwoners van Korea, China en Japan houden zoveel van peulvruchten, waaronder bonen, dat ze er bloem, snoep, snoep en desserts van maken. Het product maakt ook deel uit van therapeutische zalven, shampoo, poeder.

De chemische samenstelling van bonen

De samenstelling van de door ons bestudeerde cultuur is zo rijk dat het qua waarde de beste soorten vlees en andere producten overtreft. In de maximale hoeveelheid eiwitbonen zijn ook aanwezig essentieel voor het lichaamszuur.

Dus wat zit er in de bonen:

 1. Vitaminen PP (nicotinezuur), E - (tocoferol), B9 - foliumzuur, B1 (thiamine), B6 ​​- pyridoxine, B5 - pantothene.
 2. De lijst met macronutriënten wordt aangevuld met stoffen zoals zwavel, calcium, chloor, magnesium, fosfor, natrium en kalium.
 3. Spoorelementen: titanium, ijzer, nikkel, zink, aluminium, jodium, kobalt, koper, silicium, mangaan, vanadium, selenium, molybdeen, boor, fluor.

Het calorische gehalte van 100 gram bonen bevat 298 kilocalorieën.

Ook zitten in de samenstelling van het product eiwitten, monosachariden, vetten, as, verzadigde vetzuren, koolhydraten, zetmeel, voedingsvezels, water, disachariden.

Nuttige en medicinale eigenschappen van bonen

Onmiddellijk moet worden opgemerkt dat de bonen verwijst naar dieetsoorten producten en om deze reden hebben diëten en vastendagen met deze granen een verbluffend effect. Ook wordt het product geïntroduceerd bij de behandeling van complexe ziekten, bij herstel van chirurgie, chemotherapie, enz.

 1. Artsen bevelen bonen aan bij mensen met hoge arteriële bloeddruk, met atherosclerose, problemen met het werk van het hart, bloedvaten.
 2. Het is noodzakelijk om gerechten met bonen te bereiden en in het menu op te nemen in geval van aandoeningen in het centrale zenuwstelsel, woedeaanvallen, prikkelbaarheid. Het is voldoende om 1-2 keer per week bonen in het menu op te nemen, omdat langdurige depressies worden geëlimineerd, is het gemakkelijker om stress te verdragen.
 3. Voedingsvezel peulvruchten zullen helpen om uit de darmslakken, fecale stenen te verwijderen. Ook laat het product geen stagnerende processen toe en reinigen de bonen, zoals een "borstel", ons lichaam van rotte bacteriën.
 4. Artsen adviseren ten zeerste bonen om tuberculose en andere problemen met de luchtwegen te eten. De reden hiervoor is het hoge gehalte aan aminozuren, antioxidanten en vitamine B. Groepen hebben antiseptische, schimmelwerende, ontstekingsremmende eigenschappen.
 5. Deze croupe bevat een stof die uniek is in zijn werking: arginine. Dit aminozuur regelt de stikstofuitwisseling en verlaagt de bloedsuikerspiegel. Om deze reden is het noodzakelijk om dit product te eten voor mensen met diabetes.
 6. De aanwezigheid van ijzer draagt ​​bij aan de bloedvorming, de vorming van rode bloedcellen, verhoogt het hemoglobinegehalte. Vanwege de verrijking van bloed en cellen met zuurstof, versterkt de component de afweer van het lichaam.
 7. Ook in het proces van bloedvorming waarbij koper betrokken is, verhoogt dit element ook het niveau van hemoglobine en zorgt het voor adrenalinestoot.
 8. De zwavelcomponent is een belangrijke stof die een goede kwaliteit huid, haar en nagels biedt. Het element vernietigt pathogene microben en virussen bij ziekten van de ademhalingsorganen, bij reumatische pathologieën.
 9. In de metabole processen van koolhydraten neemt zink een actieve rol in, wat bijdraagt ​​aan de verbetering van het zenuwstelsel, vaatwanden, beschermt tegen perforatie.
 10. Bruikbare kwaliteiten van bonen hebben een gunstig effect op het menselijke urogenitale systeem. Regelmatige consumptie en ontvangst van afkooksel van de boon helpt om nierstenen, galblaas kwijt te raken. De samenstelling stimuleert ook de productie van maagsap, verwijdert overtollig vocht uit het lichaam, omdat het een diuretisch effect heeft, wat helpt oedeem te elimineren.
 11. Het product heeft ook een hepatoprotectief effect, dat wil zeggen, het herstelt de leverfunctie. Hierdoor worden metabolische processen hersteld, wordt het lichaam gereinigd, verbetert de huidskleur, verdwijnt pigmentatie, etterende acne, steenpuisten, etc.

Cosmetische eigenschappen van bonen

Deze peulvruchtplant heeft geweldige eigenschappen om de huidskleur en haarconditie te verbeteren. Dit is een natuurlijk product, dat de huid zacht en niet ruw verwijdert van de restanten van dode cellen. Maar de maskers en het schillen van de bonen worden niet zo vaak gebruikt. De reden hiervoor - de duur van het koken van bonen.

We stellen voor om de juiste bereidingsmethode te bestuderen, waardoor tijd en energie worden verminderd.

Bonen moeten afspoelen en weken in koud water en staan ​​dus 3-4 uur vol. Zet vervolgens op een langzaam vuur en kook enkele uren. Om meer te herhalen en geen tijd te verspillen, kook je meer bonen tegelijk. Het product wordt goed bewaard in de vriezer en behoudt na ontdooien zijn eigenschappen.

Belangrijk: er is nooit een allergische reactie op de bonen, omdat er geen gluten in het product zitten. Daarom worden bonen ten zeerste aanbevolen om in het menu op te nemen voor mensen die lijden aan coeliakie.

De voordelen van bonenmaskers:

 1. De samenstelling verzacht rimpels, verstevigt de huid, hydrateert het epitheel.
 2. Bonen hebben een krachtig whitening-effect, nadat het masker glanst, wordt de huid fluweelachtig.
 3. Mengsels met de aanwezigheid van bonen reinigen de poriën, elimineren zwarte vlekken, verlichten ontstekingen van de huid, elimineren zweren, acne.
 4. Cosmetologen adviseren bij zwarte cirkels en wallen onder de ogen om samenstellingen met bonen aan te brengen.

Er kan niet worden gezegd dat alleen bonen worden gebruikt, een combinatie met andere producten die even nuttig zijn voor de huid is nodig. Even later geven we verschillende recepten voor geweldige composities voor maskers.

Kan ik bonen zwanger eten?

Het bonenproduct zou in het menu van elke toekomstige moeder moeten staan.Het belangrijkste is om te luisteren naar het advies van artsen en voedingsdeskundigen, waarbij de cultuur alleen de voordelen en geen schade zal ontvangen.

Belangrijk: ondanks het hypoallergeen kunnen bonen, net als elk ander product, individuele intolerantie veroorzaken. Om deze reden moet u, voordat u het gebruikt, de reactie van het lichaam controleren, beginnen met een magere portie.

Dus, ga kort door de kwaliteiten van het bonenproduct, die direct de waarde aangeven:

 1. Cellulose - vrij van gifstoffen, slakken, bedorven bacteriën. Het niveau van schadelijke cholesterol neemt af, de vaten worden schoongemaakt, de wanden worden sterker. Dankzij voedingsvezels worden de darmen schoongemaakt en voelt de zwangere vrouw minder toxicose, misselijkheid wordt geminimaliseerd, braken wordt geëlimineerd.
 2. Bonen bevatten een enorme hoeveelheid B-vitamines: thiamine, foliumzuur, nicotine, pyridoxine. Elk van deze stoffen is nuttig voor een zwangere vrouw en haar baby, omdat het zenuwstelsel van de foetus wordt gevormd, geboorteafwijkingen worden geëlimineerd, beschermende krachten en immuniteit worden verhoogd. De componenten nemen ook deel aan de bloedvorming en het hemoglobinegehalte stijgen.
 3. Groep B elementen kalmeren het zenuwstelsel, elimineren krampen, helpen stress, prikkelbaarheid herbeleven.
 4. Zwavel synthetiseert eiwitmetabolisme, maakt de huid elastisch, elastisch, laat geen striae vormen, biedt mobiliteit en veiligheid van gewrichten.
 5. Dankzij de vezelbonen helpt de toekomstige moeder om te vechten met een vrij frequent voorkomen - constipatie tijdens de zwangerschap.
 6. Bonen zijn een geweldige vervanging voor vlees voor zwangere vrouwen die vegetariërs zijn. Plantaardig eiwit compenseert perfect voor vlees.
 7. Bonen hebben een licht en mild laxerend effect.

Is het mogelijk bonen aan kinderen te geven

Vanwege de opslag van aminozuren, vezels en vitamines zijn bonen erg nuttig voor het lichaam van de kinderen. Maar vergeet niet dat het niet eerder dan 3 jaar moet worden gegeven en alleen met een bepaald type koken. Maar dit feit verwijst naar de rijpe bonen. Wat betreft de groene, groene bonen, het is niet alleen nuttig, maar ook geliefd bij kinderen.

Sperziebonen kunnen worden opgenomen in het dieet van een baby vanaf één jaar oud. Het belangrijkste is om goed te koken. In dit soort cultuur bevat vitamines, pectines, voedingsvezels. En antioxidanten en mineralen bevorderen de mentale ontwikkeling, regulatie van het zenuwstelsel, kalmeren een te actieve baby, elimineren slapeloosheid en normaliseren de slaap. Het product reinigt perfect de darmen, vecht actief tegen de verrotte flora en verbetert de peristaltiek.

Hoe bonen voor een kind te koken

Verwijder de groene peulen van de staarten, kook in kokend water, maal ze in brij. Geef je baby maximaal 1-2 theelepels puree, gekookte en geraspte groenten. Bonen mogen niet meer dan één keer per week in het babymenu aanwezig zijn.

Belangrijk: let na het eten van een gerecht met bonen op de reactie van zijn lichaam. Als de huid rood wordt, zwelt, klaagt het kind over buikpijn, een opgeblazen gevoel, huiduitslag - raadpleeg onmiddellijk een arts en stop met het voeden van de babybonen.

Wat rijpe bonen betreft, deze moeten 's nachts vooraf worden geweekt,' s ochtends grondig worden gewassen en tot klaar koken. Voeg als bijgerecht toe aan vlees, vis, niet eerder dan 3 jaar oud.

Wat is handige bonen voor mannen

Vertegenwoordigers van de mannelijke helft van de mensheid dragen alle fysieke problemen op. Het is belangrijk dat ze op tijd herstellen, de lichtheid voelen en ontspanning krijgen. Ook voor moderne mannen is het probleem met seksuele functies acuut geworden. Kanker, prostaatadenoom zijn "jonger" geworden en dit alles dankzij slechte voeding, slechte ecologie, slechte voedselkwaliteit, stress, depressie, enz. Negatieve gewoonten zoals roken, overmatig alcoholgebruik en sterke dranken hebben ook een negatief effect.

Het is noodzakelijk om bonen te eten vanwege de volgende factoren:

 1. Eiwitten herstellen de kracht, versterken en bevorderen de groei van spierweefsel.
 2. Vitamine E behoudt zijn erectiele functie langer, activeert beweging en verbetert de spermakwaliteit.
 3. Vezel reinigt de darmen, verbetert de immuniteit, lost cholesterolplaques op. Dit feit heeft een positief effect op de toestand van alle bloedvaten, wat de kwaliteit van het seksuele leven verbetert.
 4. Bonen verbranden overtollig vet, inclusief ingewanden, en veroorzaken kwaadaardige en ontstekingsprocessen in de interne organen, waardoor diabetes en andere pathologieën worden veroorzaakt.

Dieets Bonensoep

De duur van dit dieet is maximaal 10 dagen, terwijl u maximaal 4 pond kunt gooien zonder schade aan de gezondheid.

Dus voor de voorbereiding hebben we nodig:

 • 200 gram sperziebonen (sperziebonen)
 • 1 wortel,
 • 1 ui,
 • 1 tomaat.

Kook de bonen, voeg gepelde en in blokjes gesneden uien, wortelen toe. Voeg aan het einde, 10 minuten voor het einde van de bereiding, de geplette tomaat toe.

Het is belangrijk: je kunt geen kruiden, zout in de soep toevoegen, je kunt citroen of limoensap gieten voor de smaak.

Als je drie keer per dag een gerecht eet, kun je in het dagelijkse dieet van groen fruit (behalve druiven en bananen), magere kefir, dezelfde cottage cheese maken.

Neem na 10 dagen een pauze van 3 dagen en blijf dan het dieet volgen.

Recept om af te slanken

Kook een glas voorgewassen en geweekte bonen een paar uur in twee liter water. Als je klaar bent, giet je de bouillon eruit en drink je deze elke dag voor het avondeten gedurende 10 dagen.

Belangrijk: wanneer u een dieet volgt, moet u de bloemproducten, snoep, gebak, gerookt vlees, vet, kruidig, zuur, zout en ingeblikt voedsel volledig verlaten.

Dankzij dit dieet zal het lichaam in staat zijn om gifstoffen kwijt te raken, komt overtollige vloeistof naar buiten en begint het celvernieuwingsproces. Binnen veertien dagen begint het herstelproces van de huid en het haar, wordt de microflora in de GIT genormaliseerd, verbetert het geheugen en de mentale vermogens en verdwijnt vermoeidheid.

Ook zal het dieet een uitstekende preventie zijn van cardiovasculaire, zenuwziekten, hormonen zullen worden aangepast. Koper en zink helpen bij het wegwerken van slapeloosheid, nervositeit en depressie.

Hoe bonen te bewaren

Het product moet worden opgeslagen in een donkere en luchtdichte verpakking op een koele plaats. Artsen raden niet aan om veel bonen te kopen, het is beter om altijd met verse producten te koken. Er is nog een geweldige methode om bonen in de afgewerkte vorm te bewaren. Gekookte cultuur moet worden gekoeld, in een plastic voedselzak worden geplaatst en in een vriezer worden geplaatst. Bij het ontdooien van bonen verliezen hun eigenschappen niet en zijn ze klaar voor gebruik in elke capaciteit.

We hebben een beetje de geheimen onthuld van een populair product dat bonen wordt genoemd. Dit is een veelzijdige peulvrucht die kan worden gebruikt in de keuken en in cosmetica. Bonen zijn geschikt om te koken in de vorm van peulen, rijpe bonen, soepen, ontbijtgranen, salades worden ervan gemaakt. De rijke samenstelling en therapeutische eigenschappen van de cultuur moeten een directe indicatie zijn dat elke persoon in zijn menu moet worden opgenomen. Eet gezond en gezond, en een goede gezondheid wordt een constante metgezel van je leven!

Bekijk de video: How to Replace a Transmission Full DIY Guide (November 2019).

Loading...

Populaire Categorieën