Serpuha gekroond

Planten zijn meerjarige grassen met een hoogte van 15 tot 90 cm.

Bloeiwijzen zijn veelkleurige manden met een betegelde omslag. De bloemen zijn buisvormig, meestal biseksueel, van wit-roze tot paars.

Economische waarde en toepassing

Tijdens de bloei trekt insecten zoals honing aan.

Sapgeel, voorheen veel gebruikt als kleurstof voor wol.

Verspreiding en habitat

Het moederland is de Oude Wereld (in het oosten tot Siberië en in het zuiden tot Centraal-Azië), maar het wordt ook gevonden in Noord-Amerika.

Serpuha Crowned groeit in het midden- en zuidelijk deel van het Europese grondgebied van de voormalige Sovjet-Unie, in de Kaukasus, in Centraal-Azië en Siberië. Serpuha verven vindt plaats in de Baltische staten en in de middelste en zuidelijke strook van het Europese deel.

Classificatie

Er zijn 25 tot 70 soorten Serpukh. Soms worden sommige soorten onderscheiden in een afzonderlijk geslacht. Klasea, dan wordt het aantal soorten teruggebracht tot 20. Volgens de database De plantenlijst (vanaf augustus 2016) omvat het geslacht 40 soorten:

Helende eigenschappen van Serpukha gekroond

De gunstige eigenschappen van de sopulka worden verklaard door de inhoud van ecdysteroïden. Deze stoffen helpen het lichaam het immuunsysteem en het aanpassingsvermogen te behouden. Kruideninfusies zijn effectief voor bloedarmoede, maagaandoeningen, koorts, psychische stoornissen, aambeien. Bouillons kunnen ook worden behandeld voor keelpijn en elimineren de ontstekingsprocessen in de oropharynx.

Genezers hebben ontdekt dat Serpukha vloeibare preparaten een breed werkingsspectrum hebben. Extracten, infusies en aftreksels hebben de volgende eigenschappen:

  • Kalmerend middel.
  • Samentrekkend.
  • Choleretic.
  • Antiemetic.
  • Anti-inflammatoire.
  • Koortswerend.

De infusie van groen vergemakkelijkt de toestand van epileptische aanvallen, verlamming, neurose en slechte gezondheid geassocieerd met oncologische diagnoses. Een afkooksel van de wortels mag nemen om gonorroe, gastralgie en ontlasting te elimineren.

Als externe remedie worden Serpuhi-preparaten gebruikt om de huid snel te herstellen. Tincturen en afkooksels irrigeren verbanden en zijn van toepassing op schaafwonden, snijwonden, etterende wonden.

Folkbehandeling Serpukha gekroond

Het gebied van alternatieve geneeskunde heeft zijn eigen ervaring opgebouwd met het bereiden van producten op basis van Serpuha. Hun recepten zijn heel eenvoudig en vereisen geen groot aantal ingrediënten.

Alcoholische tinctuur voor de behandeling van dermatologische aandoeningen wordt bijvoorbeeld gemaakt van 50 g gedroogde serpukha en een halve liter ethylalcohol (70%). De container met het preparaat wordt 2 weken in een donkere kamer geplaatst, waarna de inhoud van de pot wordt gefilterd en verdund met 1: 1 water. Gebruik vloeistof voor kompressen. Op probleemgebieden van hun lichaam leggen 2-3 keer per dag op.

Bij ziekten van de maag en geelzucht 2 theelepel. droog gras giet 300 ml kokend water. De componenten worden afgedekt tot ze koel zijn. De gefilterde vloeistof wordt driemaal daags vóór de maaltijd oraal ingenomen. Enkele dosis - 1 eetl. l. Na inname van het geneesmiddel onmiddellijk beginnen te eten.

Met bloedarmoede neemt de kwaliteit van het bloed toe. Droge wortelstokken Serpuhi verpletterd en geselecteerd 2 el. l. grondstoffen. Wortels giet 2 kopjes water en kook gedurende 3 minuten onder het deksel. Bouillon aandringen een half uur en gefilterd. Het wordt oraal ingenomen tussen de maaltijden. Ontvangstfrequentie - 3 - 4 keer per dag. Dosering - 100 ml.

Voor aandoeningen van het zenuwstelsel 1 eetl. l. geraspte kruiden Serpuhi geplaatst in een thermoskan en overgoten met een glas kokend water. Na 50 minuten napar filter en knijp. Drink het vier keer per dag tijdens het eten. Een portie komt overeen met 50 ml van het medicijn.

Contra

Over contra-indicaties voor het gebruik van Serpukha bekroond in medische bronnen wordt niets gezegd. Maar experts adviseren het gebruik van medicijnen op basis van kruiden in kleine doses, na overleg met uw arts. In het geval van bijwerkingen krijgt de patiënt maagspoeling en symptomatische therapie te zien.

Botanische eigenschap van Serpukha

Serpuha heeft een sterke rechtopstaande stengel, waarvan de hoogte kan variëren van 50 tot 110 cm.Een dergelijke kruidachtige plant met afwisselend bladeren van eivormige vorm en langwerpige randen kan bogen op prachtige bloemenmanden. Ze zijn vrij groot, bevinden zich aan de uiteinden van de stengels en hebben een paars-paarse tint. Serpukh bloeit rond juli en augustus, met vruchtige, zachte, bruinachtige zaden. Het wordt beschouwd als een uitstekende honingplant.

Deze plant wordt wijd verspreid in de bossteppe-zone van het Verre Oosten en in Siberië. Dit gras geeft de voorkeur aan bosranden en berkenharingen.

Nuttige eigenschappen van Serpuhi

Serpuha bevat een enorme hoeveelheid sporen van alkaloïden, evenals ascorbinezuur. Het wordt aanbevolen om te nemen met verschillende maag- en hartziekten, met bloedarmoede en geelzucht, evenals met allerlei neurosen. Het heeft een mild samentrekkend en choleretisch effect op het menselijk lichaam. Er moet ook worden opgemerkt dat de plant al lang wordt gebruikt als een koortsremmend, anti-emetisch, ontstekingsremmend en kalmerend middel.

Serpuhi-toepassing

Om de infusie voor te bereiden, adviseren Serpukhs om niet meer dan 1,5 kopjes kokend water te nemen voor 2 theelepels goed gedroogde kruiden. Zo'n uitzonderlijke remedie moet ongeveer drie uur worden toegediend, waarna het wordt aanbevolen om zorgvuldig te filteren en je 3 of 4 keer per dag en 1 eetlepel kunt drinken.

Deze serpukha-infusie is geïndiceerd voor gorgelen in keelpijn met keelpijn en andere ontstekingsprocessen.

Serpuha gekroond

Serpuha gekroond is een kruidachtige vaste plant, waarvan de hoogte niet meer dan een meter bedraagt. Elk diep perisserassy blad heeft langwerpige lobben met vrij grote zeldzame tanden. Grote bloemenmanden met felrode kleur zijn in verschillende stukken aan de uiteinden van de stengels gerangschikt. Serpukh gekroond in het midden van juli en in augustus. Het kan vaak worden gevonden in de uitgestrekte Kaukasus, in Centraal-Azië, op de Krim, evenals in Siberië en het Verre Oosten.

Serpuha Don

Serpuha Don - is een ongewone korte vaste plant. Deze soort geeft de voorkeur aan grasrijke steppen in de wei en berghellingen, hij neigt ook naar grindachtige gronden en hooggelegen randen.

In Serpukh is de Don een krachtige rechtopstaande stengel, afwisselend langwerpige bladeren en vrij grote bloemenmanden met lila kleur. Een dergelijke kruidachtige plant wordt wijd verspreid in Rusland, Oekraïne en ook in de Kaukasus. Don Serpukh bloeit in de eerste helft van de zomer, van mei tot juli.

Bereiding en opslag van Serpukh

Ten behoeve van de behandeling wordt gras verzameld waarin een flavonoïde apiïne aanwezig is, sporen van alkaloïden aanwezig zijn. Het oogsten van gras begint in het bloeiseizoen. Het verzamelde gras wordt in de lucht gedroogd, maar bedekt, waarbij een laag van maximaal 3-5 cm wordt uitgespreid.

Serpuha verven

Serpuha verven bewondert met zijn eivormige cilindrische bloemenmanden, die worden verzameld in gemeenschappelijke ciliated paniculaire bloeiwijzen. Donkerpaarse bloemen hebben een diameter van ongeveer 6 mm. De volgende bladeren zijn langwerpig-lancetvormig of lierachtige vorm. De hoogte van de verven Serpuha kan 90 cm bereiken.Tegelijkertijd is de rechtopstaande stengel van de plant vrij sterk en vertakt. De korte wortelstok wordt aangevuld met koordvormige zijwortels. De vrucht wordt voorgesteld door een grijsachtige achene met een geelachtig plukje.

Serpuha verft de hele zomer bloemen en rijpt al aan het begin van de herfst. Deze overblijvende plant leeft op de randen, open plekken, in bossen en struikgewas. Het is gebruikelijk in het middelste deel van Rusland.

Helende eigenschappen van Serpuhi

Het is al lang bekend over de therapeutische eigenschappen van Serpukha, maar recent heeft de wetenschappelijke geneeskunde er speciale aandacht aan besteed. Dit komt door het feit dat ecdysteroïden in de plant worden gevonden - stoffen die het adaptieve en immuunvermogen van het lichaam vergroten.

  1. Traditionele geneeskunde biedt het gebruik van infusie op basis van bloeiende kruiden voor bloedarmoede, aambeien, koorts, voor braken, maagaandoeningen, psychische aandoeningen.
  2. Serpuhu wordt gebruikt voor externe ziekten: gorgelen met angina, gebruikt voor verschillende ontstekingsziekten van de keel. Vanwege het feit dat ecdistroïden aanwezig zijn in de samenstelling van de plant, verbetert de infusie van het kruid de immuniteit van het lichaam aanzienlijk.
  3. De meest uitgesproken farmacologische werking is het verwijderen van hoofdpijn, spasmen, een afname van verhoogde bloeddruk.
  4. Wetenschappelijke geneeskunde gebruikt serpuha als een antioxidant, immunomodulerend, hemorheologisch en adaptogeen middel.

Het gebruik van Serpuhi-afkooksel voor de behandeling van bloedarmoede

Gehakte droge wortelstokken (1 theelepel) in glazuur. Giet hier 1 kop kokend water, sluit het deksel, houd het mengsel maximaal 30 minuten in een waterbad, filter. Voeg water toe aan de bouillon gedraaid 200 ml. Het resulterende afkooksel kan niet langer dan 2 dagen in de koelkast worden bewaard.

Loading...

Populaire Categorie├źn