Onderarmpijn: hoe te behandelen?

Alle iLive-inhoud wordt beoordeeld door medische experts om de hoogst mogelijke nauwkeurigheid en consistentie met de feiten te garanderen.

We hebben strikte regels voor de keuze van informatiebronnen en we verwijzen alleen naar gerenommeerde websites, academische onderzoeksinstituten en, indien mogelijk, bewezen medisch onderzoek. Merk op dat de getallen tussen haakjes (enzovoort) interactieve links zijn naar dergelijke onderzoeken.

Als u denkt dat een van onze materialen onnauwkeurig, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

De onderarm is een zone van het bovenste lidmaat (arm), beginnend bij de elleboog en eindigend bij de pols. De botten van de onderarm worden omgeven door spierweefsel, pezen en ligamenten die de bewegingsactiviteit van de hand en vingers regelen. Praktisch in alle weefselstructuren van de onderarm, inclusief het periost, zijn er veel sensorische receptoren, respectievelijk, pijn in de spieren van de onderarm kan worden veroorzaakt door elke factor die verband houdt met dit deel van het lichaam.

Om erachter te komen wat pijn kan doen in het antebachium - de onderarm, is het noodzakelijk om te begrijpen welke spieren bij zijn werk betrokken zijn.

De spieren van de onderarm worden geïnnerveerd door de mediane ulnaire en radiale zenuw. In de buitenste fasciale ruimte bevindt zich een schouderspier en een lange, korte spier die de pols uitstrekt. Ook bevinden zich in de voorste zone de spieren die de vier verbindende lagen vormen:

 • Spier roterende arm of ronde pronator (m. Pronator teres), evenals pols flexor spier (radiale flexor), handpalm.
 • Spier - flexor van de vingers (oppervlakkige spier - m. Flexor digitorum superficialis), flexor van de hand, proximale en middelste vingerkootjes van de wijsvinger en pink.
 • Vingerflexor, duimflexor (m. Flexor pollicis longus), vingerkootjes en hand.
 • Vierkante pronator (m. Pronator quadratus), de spier die de rotatie regelt, de beweging van de borstel binnenin.

De achterste fasciale ruimte van de onderarm bevat 2 lagen spieren:

 • De elleboogspier, de verlengingsspier van de elleboog, de pols, de hand met zijn terugtrekking naar de elleboog en de extensorspier van de pink, de wijsvinger.
 • De spier die de borstel naar buiten draait is de wreef, de extensorspier van de wijsvinger, de lange en korte extensorspier van de duim, de lange spier die de duimabductie regelt.

Pijn in de spieren van de onderarm kan worden veroorzaakt door traumatisch letsel, aandoeningen van het bewegingsapparaat, spiertonische syndromen en neurogene oorzaken.

, , ,

Oorzaken van pijn in de spieren van de onderarm

De belangrijkste oorzaken van pijn in de spieren van de onderarm zijn provocerende factoren die direct verband houden met spierweefsel en niet met gewrichten of het vaatstelsel. Er wordt aangenomen dat het uitrekken van spieren, ligamenten, hun breuk, meestal gepaard gaat met typische pijnsensaties die kenmerkend zijn voor de symptomen van spierbeschadiging. Opgemerkt moet worden dat in de afgelopen decennia andere aandoeningen en ziekten ook vrij algemene etiologische oorzaken zijn geworden waarmee artsen worden geconfronteerd als onderdeel van uitgebreide diagnostische activiteiten.

Als eerder traumatische verwondingen van spieren aan de orde waren, ziet de lijst met factoren die pijn in de onderarm veroorzaken er op dit moment als volgt uit:

 • Degeneratieve processen in de wervelkolom (osteochondrose), voornamelijk in de cervico-thoracale regio.
 • Langdurig in een statische houding blijven is een overbelasting van de spieren van de onderarm en de bijbehorende musculo-tonische syndromen.
 • Immobilisatie van de arm voor een lange periode.
 • Lange tijd dynamische druk van elke intensiteit op de spieren.
 • Hypothermie, als gevolg van spierontsteking - myositis.
 • Letsel aan de onderarm.
 • Uitrekken van spierweefsel, ligamenten.

De volgende oorzaken van pijn in de spieren van de onderarm worden onderscheiden:

 • De pijn veroorzaakt letsel aan de spieren van de onderarm, meestal kneuzingen. Ook kan een pijnlijk symptoom in het spierweefsel optreden met fracturen, ontwrichtingen van het ellebooggewricht, polsgewricht. Als het letsel sterk is en gepaard gaat met een breuk van de spieren, kan een subfasciaal hematoom ontstaan, dat niet alleen de pijn verergert, maar ook kan leiden tot disfunctie van de hand en vingers. De pezen van de onderarm raken uiterst zelden gewond, verwondingen kunnen ernstige lokale pijn veroorzaken en vereisen een chirurgische behandeling. Late diagnose van traumatisch letsel van spieren, vooral botweefsel van de onderarm, kan leiden tot een dergelijke ernstige complicatie als de contractuur van Volkmann.
 • Chronische hypertoniciteit van de spieren van de onderarm, overspanning geassocieerd met werkbelastingen gaat vaak gepaard met spierdystrofie. De aandoening veroorzaakt pijnlijke, langdurige pijnen, die kunnen toenemen met nog grotere spanning, zoals het dichtklemmen van een vuist.
 • Aseptische en infectieuze tendovaginitis veroorzaakt door monotone, ritmische bewegingen of slijmvliezen, handabcessen. De ziekte beïnvloedt de pezen, maar de spieren doen ook pijn, vooral wanneer u met uw vingers werkt. Er zijn ingewikkelde vormen van tendovaginitis - crepitus en etterende tendovaginitis. De krepitiruyushchy-vorm eindigt in 90% van de gevallen met een myositis - een ontsteking van de spieren van een onderarm
 • Carpaal tunnelsyndroom is ook een pathologische aandoening van de ligamenten (verdichting), zenuwcompressie, waarbij pijn het meest intens wordt gevoeld 's nachts. Het syndroom is een typische "satelliet" van bijna alle kantoorberoepen.
 • Myofasciaal pijnsyndroom is een complex symptoomcomplex dat zich vooral bij vrouwen manifesteert. Diagnostische criteria voor MFBS zijn bepaalde trigger-pijnzones, waar de gespierde spiergebieden voelbaar zijn als kleine verdichting. Myofasciaal syndroom ontwikkelt zich onafhankelijk zonder zichtbare organische schade, ziekten van interne organen en is een onafhankelijke nosologische eenheid, slecht begrepen, vrij moeilijk te bepalen en moeilijk te behandelen.
 • Neurovasculatuur, dystrofische syndromen veroorzaakt door de overdracht van pijnimpuls van de vezelige ring van de wervelkolom of van de receptoren van de gewrichtscapsule. De pijn doet van nature pijn, straalt uit naar de schouder, onderarm, spierpijn treedt op wanneer houding, statische stress 7.
 • Plexopathie geassocieerd met brachiale plexusdisfunctie. Traumatische of tumorlaesies gaan meestal gepaard met pijn in de spieren van de onderarm en vervolgens de hand waarin zich parese ontwikkelt.
 • Neuropathische laesie van de radiale zenuw, resulterend in een typisch sportsyndroom - "tenniselleboog" of tunnelsyndroom, epicondylitis. De overbelasting van de spieren van de onderarm - wreef en extensoren, veroorzaakt een scherp pijnlijk symptoom in de epicondyle, vervolgens pijn, niet afnemend in rust pijn in de spieren
 • Spierontsteking - Myositis. Het ontstekingsproces kan worden veroorzaakt door een infectieziekte, banale hypothermie of trauma, er is ook een vorm van 'professionele' myositis, waarbij pathologische spierbeschadiging wordt veroorzaakt door een constante statisch-dynamische belasting op de onderarm

Oorzaken van pijn in de spieren van de onderarm zijn vaak geworteld in spiertonische syndromen, zoals:

 • Scalenus-syndroom (voorste scaleenspier).
 • Pectaal syndroom of borstspier syndroom.
 • Ischemische contractuur of Volkmann-syndroom, spierleugensyndroom. De ziekte wordt veroorzaakt door het langdurig dragen van te strak verband, banden, gips, met een aanzienlijke compressie van het spierbed en tegelijkertijd bloeding, oedeem, hemorragische diathese van het bed. Verminderde bloedtoevoer, microcirculatie, veneuze bloedstasis leiden tot toenemende pijn, verlies van mobiliteit van de hand en vingers.

Oorzaken van pijn in het spierweefsel van de onderarm kunnen ook zijn:

 • Spontane spierhematoom.
 • Diffuse fasciitis.
 • Gewrichtsaandoeningen - artritis, artrose, inclusief reuma.
 • Osteomyelitis, osteoporose, artrose.
 • Vasculaire insufficiëntie, trombose.
 • Osteochondrose, inclusief uitsteeksels en hernia's (radiculaire syndromen).
 • Metabole stoornissen, water-zoutbalans.
 • Het ontstekingsproces in het onderhuidse weefsel.
 • Jicht.
 • Hart- en vaatziekten. Naast de bovengenoemde redenen kunnen de factoren van een pijnlijk symptoom in de onderarm een ​​gereflecteerd signaal zijn, waarvan de bron zich in de interne organen bevindt. Een voorbeeld hiervan is een aanval van stenocardie, waarbij de pijnstraling in de linkerhand wordt gevoeld, vaak in het gebied van de onderarm.

Samenvattend kan worden gezegd dat de spierpijn in de voorarm (onderarm) het gevolg is van traumatische, neurologische, wervel-, neuroreflex-, vaat-, infectieziekten en aandoeningen.

, ,

Oorzaken van pijn in de onderarm

Acute pijn in de onderarm komt vaak voor op de achtergrond van ziekten zoals:

Letsel aan botten en gewrichten.

Als pijn optreedt tijdens het bewegen met een elleboog of schouder, duidt dit op verstuikingen of verstuikingen. Chronische pijn kan optreden bij bursitis, peesontsteking en peesruptuur.

De pijnlijke pijn kan het gevolg zijn van spierpijn, periarthrose en cardiologische aandoeningen.

Deze redenen dekken niet de hele lijst van factoren die pijn in de onderarm kunnen veroorzaken. Om de etiologie van pijn te achterhalen, moet u vertrouwen op de kenmerken van het optreden ervan.

Spierbeschadiging

Schade aan de spieren van de onderarm, die pijn veroorzaakt, kan worden veroorzaakt door oorzaken zoals:

Myositis. De pijn in myositis brandt. Als een persoon linkshandig is, ontstaat pijn in zijn rechterhand en vice versa. Hoe intenser de persoon de ledemaat beweegt, hoe sterker de pijn zal zijn. Vaak is beweging in het ellebooggewricht moeilijk. Weefsels in het gebied van ontsteking worden rood. De pijn neemt af wanneer de persoon stopt met het bewegen van zijn arm, maar ze passeren niet volledig. Verhoogd ongemak tijdens de weersverandering.

Stuiptrekkingen. De mens kan ze niet met wilskracht beheersen. Pijn op de achtergrond van krampen krampen, vrij intens. De oorzaken van het optreden zijn vermoeidheid, verminderde bloedcirculatie, falen van metabole processen in de onderarm.

De spieren strekken. Deze oorzaak van pijn verwijst naar de traumatische. De opening kan worden veroorzaakt door plotselinge handbewegingen, bijvoorbeeld tijdens sportactiviteiten. De pijn zal enkele dagen en soms weken last hebben. Daarna begint het te verdwijnen. Vaak in de plaats van een opening wordt oedeem gevormd, zwelt de onderarm.

Spier traan. De oorzaak van letsel is een scherpe buiging of extensie van het polsgewricht. Meestal lijden grote spiergebieden niet, maar in ernstige gevallen kunnen ze volledig van de pees weggaan. Een persoon ervaart een scherpe pijn, de onderarmweefsels zwellen, de mobiliteit van de arm is beperkt.

Crash syndroom of spier knijpen syndroom. Dit is een ernstig letsel dat optreedt tegen de achtergrond van langdurige druk op de onderarm. Een dergelijke overtreding leidt tot interne bloeding. Gevormd hematoom blijft op zijn beurt ook druk uitoefenen op zenuwvezels en bloedvaten. De aangetaste weefsels zwellen op, de lichaamstemperatuur stijgt lokaal. Als de patiënt niet op tijd wordt behandeld, kunnen de weefsels necrose ondergaan. In de toekomst zal de beweging van het ledemaat onmogelijk worden.

Spontane hematomenniet voorafgegaan door letsel. Dergelijke subcutane bloedingen komen vaak voor bij mensen die bloedverdunners nemen. Op het gebied van hematoomvorming treedt pijn op, deze trekt, niet te intens. Onderarm zwelt licht op.

Schade aan pezen en ligamenten

Meestal doen de ligamenten en pezen van de onderarm pijn tegen de achtergrond van ontsteking.

Redenen die hem kunnen provoceren:

Tendinitis en tendinosis (ontsteking van de pezen). Deze aandoeningen omvatten een hele groep ziekten waarbij niet alleen het ligamentaire apparaat lijdt, maar ook het omringende membraan. Een persoon ontwikkelt tendovaginitis. Het ontstekingsproces gaat gepaard met intense pijn, de mobiliteit van de arm is ernstig beperkt. De pijn neemt toe tijdens actieve bewegingen van de arm, neemt af in rust. Andere symptomen van ontsteking van de pezen zijn een knelpunt in het beschadigde gebied, roodheid van de huid en een toename van de lichaamstemperatuur.

Diffuse fasciitis. De fascia, die de spieren van de onderarm verbindt, lijdt. Hand wordt moeilijk te verplaatsen. De huid in het getroffen gebied wordt grof, wordt minder elastisch, de hand en vingers verliezen hun kracht.

Gewrichts- en botschade

De gewrichten en botten van de onderarm doen vaak pijn tegen de achtergrond van het letsel. Soms wordt pijn echter een symptoom van een ernstige ziekte.

De belangrijkste oorzaken van pijn in de gewrichten en botten van de onderarm zijn:

Ontwricht gewricht. Deze toestand wordt gekenmerkt door verplaatsing van de botten die het gewricht vormen. De pijn is scherp, de persoon kan geen hand bewegen. Merkbare vervorming van het gewricht.

Botbreuk Het lidmaat verwerft een anatomisch onjuiste positie, een abnormale mobiliteit treedt op in het gebied waar het bot werd gevormd. Tijdens het rijden hoort u een knarsend geluid, gemaakt door botfragmenten.

Artritis. Bij deze ziekte raken de gewrichten ontstoken en pijnlijk, de mobiliteit van de ledematen is beperkt. De vorm van het gewricht verandert; wanneer u uw hand probeert te bewegen, hoort u een knelpunt.

Osteomyelitis. Pathologie gaat gepaard met necrose en ettering van het botweefsel. Naarmate de ziekte vordert, kan het ontstekingsproces het beenmerg bereiken. Ontsteking verspreidt zich naar aangrenzende zachte weefsels. De oorzaak van osteomyelitis is de vermenigvuldiging van pathogene flora. Ze kan na een blessure in de botstructuur komen. Soms is osteomyelitis het resultaat van andere botpathologieën. Begeleid door ontsteking, een significante toename van de lichaamstemperatuur (tot 40 ° C), ernstige intoxicatie van het lichaam, hoofdpijn, koude rillingen en wanen. Een persoon kan een pijnlijke arm niet bewegen, deze zwelt dramatisch op, wordt rood. Naast botstructuren worden aangrenzende gewrichten aangetast.

Artrose. Deze ziekte leidt tot degeneratieve-dystrofische veranderingen in de gewrichten. In een vroeg stadium van ontwikkeling van de pathologie van pijn zal van tijd tot tijd optreden. Ongemak neemt toe na het sporten, bij het optillen van de ledemaat. Dan begint de pijn zich zelfs in rust te storen. Het gewricht kraakt, zijn mobiliteit is sterk beperkt.

Schade aan bloedvaten en zenuwuiteinden

Pijn in de onderarm kan worden veroorzaakt door schade aan de bloedvaten en zenuwvezels:

Adertrombose. Ontsteking treedt op tegen een verstopping van een groot vat met een bloedstolsel. In het begin zal alleen de ader ontstoken zijn, maar geleidelijk verspreidt het pathologische proces zich naar de zachte weefsels. De hand van een persoon doet pijn, wordt oedemateus. Afhankelijk van de intensiteit van de ontsteking varieert de pijn van saai tot doordringend en kloppend. Ladingen leiden tot verhoogde pijn. Trombose is een gevaarlijke pathologie. Met de scheiding van een bloedstolsel is het risico op overlijden groot.

Posttromboflebitisch syndroom. Deze term betekent verschillende pathologische symptomen. Ze ontstaan ​​allemaal na een veneuze trombose. Een persoon kan lange tijd pijn in de onderarm ervaren, deze blijft gezwollen. In de regel is het ongemak na inspanning van de ledemaat of na inspanning.

Schending van de arteriële circulatie. De reden is de vernauwing van het lumen van de vaten, of hun blokkering met cholesterolplaques, calcium en andere stoffen die op de vaatwanden kunnen worden afgezet. De hand krijgt minder voeding, wat pijn veroorzaakt. Het neemt toe na inspanning op een ledemaat, bijvoorbeeld na het optrekken. Als een schending van de arteriële circulatie gedurende lange tijd wordt waargenomen, wordt de hand zwak, wordt de huid bedekt met zweren, die slecht worden geregenereerd.

Neuritis van de ulnaire zenuw. Pathologie ontwikkelt zich tegen de achtergrond van een ontsteking van het zenuwweefsel. Een persoon lijdt aan trekkende en pijnlijke pijn, vingers worden vaak gevoelloos. Onderkoeling, letsel aan een ledemaat, druk op zenuwvezels, enz., Kunnen neuritis veroorzaken.

Polyneuropathie. Bij deze ziekte worden perifere zenuwen aangetast, worden circulatiestoornissen in de ledematen waargenomen en kan deze verlamd zijn. Patiënten hebben vaak last van gevoelloze handen. Polyneuropathie is een complicatie van diabetes.

Ziekten van de wervelkolom. Hernia-schijven, osteochondrose kunnen pijn in de onderarm veroorzaken. Elk van de pathologieën leidt tot het klemmen van zenuwvezels, wat de bijbehorende symptomen veroorzaakt.

Plex. Ontsteking is in dit geval geconcentreerd in het ganglion, gelegen naast de schouder. Meestal is plexitis een gevolg van letsel.

Andere oorzaken van pijn

De pijn in de onderarm kan verschillende oorzaken hebben. Ze zullen niet altijd worden geassocieerd met ziekten van het botweefsel of gewrichten, evenals geleden letsel.

Andere oorzaken van pijn zijn onder meer:

Water-zout onbalans. Als de bloedspiegels van bepaalde zouten afnemen, kan dit pijn in de arm veroorzaken. Een vergelijkbare situatie wordt waargenomen in aanwezigheid van diuretica, met diarree en ernstig braken. Al deze aandoeningen dragen bij aan de ontwikkeling van uitdroging. De weefsels zwellen, de patiënt heeft dorst, de druk neemt af, de polsslag versnelt, aritmie treedt op.

cellulitis - Dit is een ontsteking van de onderhuidse vetlaag. Kegels en knopen worden gevormd onder de huid. Deze formaties zijn behoorlijk pijnlijk. De persoon weigert te eten, lijdt aan een algemene verslechtering van de gezondheid. De lichaamstemperatuur stijgt tot koortsachtige vlekken. De patiënt is ziek, braken kan optreden.

Hartaanval Pijn met schade aan de hartspier is geconcentreerd in het borstbeen. Soms is het in staat om zich naar de arm te verspreiden, kan het in de maag, in de nek, in het schouderblad geven. De belangrijkste symptomen van een hartaanval zijn: duizeligheid, een drukkend gevoel op de borst, bleekheid van de huid, flauwvallen, kortademigheid.

Jicht. Bij deze ziekte is het purinemetabolisme verstoord. Urinezuurzouten hopen zich op in het bloed. Ze beginnen zich rond de gewrichten af ​​te zetten. Als het elleboog- of polsgewricht is aangetast, zal de pijn geconcentreerd zijn in de onderarm.

U moet contact opnemen met een specialist als ...

U moet in de volgende gevallen contact opnemen met uw arts:

De pijn is erg sterk, vermoeiend de persoon.

Het pijnlijke deel van de arm zwelt op.

Naast pijn stijgt de lichaamstemperatuur van een persoon.

De pijn neemt toe tijdens lichamelijke inspanning op de arm.

Extremity piept en kraakt tijdens beweging.

Er was een blessure.

Welke arts kan helpen met pijn in de onderarm?

Als de pijnlijke sensaties niet door een trauma zijn veroorzaakt, moet u een therapeut bezoeken (voor kinderen - kinderarts). De arts zal anamnese verzamelen en de oorzaken aftrekken die pijnlijke gevoelens kunnen veroorzaken. Indien nodig zal hij de patiënt doorverwijzen naar een specialist. Nadat de diagnose is opgehelderd, wordt de juiste therapie geselecteerd. In sommige gevallen is raadpleging van een traumatoloog of neuropatholoog vereist.

Diagnostiek

Om de oorzaak van pijn in de onderarm te achterhalen, zal de arts een reeks onderzoeken voorschrijven. Specifieke activiteiten hangen af ​​van wat voor vermoedens een specialist heeft. Dit kunnen de volgende zijn:

De studie van de geschiedenis van de ziekte, anamnese.

Onderzoek van het getroffen gebied en de palpatie.

Echografie van zachte weefsels van de ledematen.

Bloedonderzoek voor infectieziekten, avitaminose.

Behandeling van pijn in de onderarm

Afhankelijk van het doel dat de arts nastreeft, kan hij de patiënt soorten therapeutische effecten voorschrijven zoals:

Etiologische. Het is het meest effectief, omdat het de oorzaak van pijn wil elimineren.

Pathogenetische. De impact zal op de mechanismen van de ontwikkeling van ziekten zijn, maar niet op de oorzaken ervan.

Symptomatisch. Deze behandeling elimineert alleen de symptomen van de aandoening.

Behandeling benaderingen kunnen variëren.

Mogelijke therapiegebieden:

Het gebruik van fysiotherapie.

Medicamenteuze behandeling van ziekten

De informatie in het artikel wordt alleen ter informatie aangeboden. Het is geen gids voor actie, omdat zelfmedicatie gevaarlijk kan zijn. Om uw eigen gezondheid niet te schaden, moet u contact opnemen met een specialist en zijn aanbevelingen opvolgen.

Geneesmiddeleffecten op het lichaam kunnen etiologisch, pathogenetisch en symptomatisch zijn.

Om de oorzaak van de ziekte te elimineren, moeten antibacteriële en antivirale medicijnen worden voorgeschreven.

Antihistaminica (Tavegil, Dimedrol), NSAID's (Nimesil, Diclofenac), vitamines, anticoagulantia, anti-bloedplaatjesmiddelen, enz. Beïnvloeden de ontwikkeling van de ziekte.

Voor de verlichting van symptomen voorgeschreven anesthetica (Analgin, Baralgin), krampstillers en sedativa. Ze kunnen allemaal zowel in tabletvorm als in de vorm van injecties worden gebruikt.

Geneesmiddelen die worden voorgeschreven voor de behandeling van verschillende ziekten:

Preparaten voor het verlichten van ontstekingen: Ibuprofen, Diclofenac, Nimesulide.

Pijnstillers: Analgin, Ketorolac, Dexketoprofen.

Krampstillers: Drotaverine, Mebeverin, Papaverin.

Voorbereidingen voor de verlichting van de ontstekingsreactie: Piroxicam, Nimesulide, Diclofenac.

Pijnstillers: Dexalgin, Ketorolac, Dexketoprofen.

Krampstillers: Drotaverine, Mebeverin, Papaverin.

Preparaten voor het verlichten van ontstekingen: Nimesil, Indomethacin, Fasknal.

Antibacteriële middelen: Amoxicilline, Ceftazidime, Cefepime.

Lokale glucocorticosteroïden: Dexamethason, hydrocortison.

Homeopathische remedies: Traumel.

Verwijdering van ontstekingen: Naproxen, Fastum-gel.

Pijnverlichting: Nimesil, Wobenzym.

Homeopathische remedies: Traumel.

De hulp van de chirurg wordt waar nodig gebruikt.

Preparaten uit de groep NSAID's: Diclofenac, Indomethacin, Meloxicam.

Steroïden met ontstekingsremmende werking: Triamcinolon, Betamethason, Methylprednisolon. Deze medicijnen worden rechtstreeks in het gewricht geïnjecteerd.

Chondroprotectors: chondroïtinesulfaat.

De patiënt heeft chirurgische zorg nodig.

Antibacteriële middelen: doxycycline, chlooramfenicol, metronidazol.

Pijnstillers: Tramadol, Dexketoprofen, lytisch mengsel (analgin met difenhydramine).

Behandeling van atherosclerosis obliterans:

Statines: Atorvastatine, Rosuvastatine.

Anticoagulantia: Warfarine, Heparine.

Antiplatelet middelen: aspirine, Clopidogrel.

Stenting van de getroffen slagader. In het gebied van atherosclerotische plaquevorming wordt een stent ingebracht die het vat uitzet.

Als er behoefte is, voer dan een bypass-operatie of amputatie van de ledemaat uit.

Geneesmiddelen die de vorming van bloedstolsels voorkomen: Warfarine, Heparine-zalf.

Bloedverdunners: Plavix, Cardiomagnyl, etc.

Statines: Simvastatine, Atorvastatine.

Fibrinolytica: Urokinase, Streptokinase, Alteplaza. Ze worden alleen in het ziekenhuis toegediend onder medisch toezicht.

Gebruik indien nodig de hulp van een chirurg en verwijder de zieke ader.

Fysiotherapie

Fysiotherapieprocedures versnellen het genezingsproces. Mogelijke procedures:

Behandeling met infrarood laser.

Als de arts dit noodzakelijk acht, zal hij de patiënt een massage voorschrijven en fysiotherapie selecteren. De prognose hangt af van de oorzaak die de pijn in de onderarm veroorzaakte. Hoe eerder de therapie wordt gestart, hoe gunstiger het is. Dit geldt voor elke pathologie.

Chirurgische behandeling

Chirurgie die aan de patiënt kan worden aangegeven:

Verwijdering van een tumor of andere anatomische structuur, die druk uitoefent op de zenuwen en bloedvaten.

Amputatie van de ledemaat is een extreme maatregel, die wordt toegepast in geval van nood. Indicaties voor de uitvoering ervan:

Detectie van een primaire tumor daarin, of metastase.

Ernstige bevriezing van de ledemaat, wat leidde tot weefselnecrose.

Video: Dr. Evdokimenko, reumatoloog en psychofysioloog, academicus van de Russische Academie voor medische en technische wetenschappen, zal spreken over artritis en artrose:

Voorkomen van pijn in de onderarm

Het is onmogelijk om 100% te verzekeren tegen het optreden van pijn in de onderarm. Het zal bijvoorbeeld niet mogelijk zijn om een ​​erfelijke aanleg voor bepaalde ziekten te elimineren of zichzelf te beschermen tegen verwondingen. Het is echter vrij realistisch om de kans op het ontwikkelen van veel pathologieën te verminderen.

Volg hiervoor de volgende aanbevelingen:

Sporten. Dit verbetert de bloedtoevoer in de gewrichten en versterkt de spieren.

Vermijd onderkoeling. Je moet je kleden voor het weer, houd je handen warm.

Til geen gewichten op. Verdeel de belasting gelijkmatig over de handen.

Ga regelmatig naar de dokter. Met een vroege diagnose kunt u het probleem op tijd identificeren en er vanaf komen.

Onderwijs: Diploma "Algemene geneeskunde" behaald in 2009 aan de Medische Academie. I.M. Sechenov. In 2012 voltooide een postdoctorale opleiding in de specialiteit "Traumatologie en orthopedie" in het City Clinical Hospital. Botkin op de afdeling Traumatologie, orthopedie en rampenchirurgie.

10 manieren om stress te verlichten

De allereerste tekenen van schizofrenie

Artralgie - pijn in het gewricht. Dit is een voorloper van de ziekte of de ziekte zelf. Verschijnt voor het begin van organische schade. Het komt voor als gevolg van irritatie van de neuroreceptoren van de synoviale zak. Polyarthralgia bedekt meer dan 5 gewrichten tegelijk. Er bestaat onenigheid over de vraag of artralgie als een afzonderlijke ziekte kan worden beschouwd.

De ziekte ontwikkelt zich geleidelijk en manifesteert zich in de vroege stadia praktisch niet. Onder de belangrijkste symptomen zijn acute pijn in het kniegewricht na rust, veranderingen in het looppatroon. Geleidelijk, tijdens de beweging, verdwijnt het ongemak, maar na een lange rust verschijnt weer.

Het heupgewricht bevindt zich op de kruising van het dijbeen met het bekken. Het is zodanig ontworpen dat vrijheid van beenbewegingen in alle vlakken wordt geboden. Het heupgewricht is het grootste gewricht in het lichaam en speelt een beslissende rol bij het bieden van recht lopen. Het is goed voor de druk van de hele bovenste helft van het lichaam.

Pijn in de schouder is een symptoom van verschillende ziektes. Het kan gepaard gaan met veranderingen in bot- en spierweefsel, evenals pezen, of het kan wijzen op een infectie in het lichaam. Overmatig bewegen is vaak de oorzaak van de pijn.

Veel mensen ervaren vaak pijn in het ellebooggewricht. In de meeste gevallen treedt pijn op op de achtergrond van verschillende ziekten, maar soms kan het zonder duidelijke reden verschijnen. Meestal met zulke overlast mensen die een actieve levensstijl leiden, die voorziet in sport, recreatie op het platteland.

Crunch in de gewrichten - een fenomeen waar zowel volwassenen als kinderen mee te maken hebben. Meestal merkt een persoon dat zijn vingers worden gekneusd. Dit lijkt een onschadelijk natuurlijk proces. Maar zo is het niet helemaal. De crunch kan niet alleen in de vingers worden waargenomen, maar ook in de heup, knie, elleboog, schouder en andere gewrichten.

Omdat artrose van het kniegewricht wordt veroorzaakt door schade aan het kraakbeen van de gewrichtsoppervlakken, zou de ideale voorbereiding deze moeten kunnen herstellen. Deze hoop verscheen toen een groep chondroprotectors (CP) werd geïsoleerd, waarvan de meest bestudeerde vertegenwoordigers glucosamine (HA) en chondroïtinesulfaat (CH) waren.

In het leven voelt elke persoon van tijd tot tijd pijn in de gewrichten. Dit komt door zoutafzettingen in de gewrichten en wervels. En hier heeft u behandeling nodig! De behandeling van gewrichten is immers een van de belangrijkste componenten van de lichaamsreinigingsprocedures. Hier vindt u de meest effectieve methoden en.

Ziekten van de gewrichten zijn zeer divers en veroorzaken veel ongemak voor patiënten. Behandeling kan een nogal langdurig proces zijn. Om je lichaam op dit moment te ondersteunen en het herstel te versnellen, zal folk remedies helpen die thuis zijn gemaakt.

Welke aandoeningen veroorzaken pijn?

Pijn in het schoudergebied kan worden onderverdeeld in verschillende soorten:

 • De pijn die optreedt wanneer de zenuwen op de schouder of in de cervicale wervelkolom terechtkomen. De belangrijkste oorzaak is osteochondrose. Met de ontwikkeling van deze pathologie worden de buitenmuren in een van de kraakbeenachtige schijven vernietigd, die de wervels met elkaar verbinden. Als gevolg hiervan puilt de kern uit en vormt een hernia tussen de wervels. Wanneer dit gebeurt, de compressie van de zenuwwortels, die afkomstig zijn van het cervicale ruggenmerg. Dan is er een reactie van het lichaam, dat wil zeggen pijn in de onderarm van de rechter- of linkerarm.
 • Bij ontsteking van het gewricht zelf, bijvoorbeeld door de afzetting van calciumzouten in de pezen en spierweefsels van deze bot- en kraakbeenstructuur. Heel vaak gebeurt dit al op oudere leeftijd, wanneer de structurele elementen van het gewricht verslijten. Vervolgens worden de bloedcirculatie en voeding van spieren en pezen aangetast. Met de verdere ontwikkeling van de ziekte is de vernietiging van een kleine schaal met pathologische verkalking. De oorzaken van dit fenomeen worden niet goed begrepen.
 • Verstoringen die de gewrichtskapsel op de schouder of het synoviale membraan aantasten, bijvoorbeeld in het geval van artritis. In dit geval is er, naast het optreden van pijn in de onderarm van zijn linkerhand, een schending van het motorische vermogen van deze articulatie. Deze pathologie kan optreden na letsel, met hormonale of endocriene ziekten.
 • Letsel zowel aan het gewricht als aan de spieren eromheen. De aard van de pijn hangt af van hoe ernstig het letsel is.
 • De aanwezigheid van een kwaadaardige tumor met lokalisatie in de botstructuur van het schoudergewricht of cervicale regio.
 • Pathologische aandoeningen van inwendige organen. Pijn in het hart kan bijvoorbeeld worden gegeven in de linkerschouder.

Wanneer mijn linkerarm pijn doet - wat te doen?

Als er pijn in de onderarm van de linkerhand is, kunnen de redenen heel anders zijn, dus het is het beste om contact op te nemen met een specialist. Onmiddellijk zal er een volledig logische vraag zijn, maar met welke arts moet u in dit geval contact opnemen? Zoals we uit alle bovengenoemde oorzaken van het optreden van pijn in dit gebied kunnen zien, is het het beste om te beginnen met een districtstherapeut. Als het de onderarm van de rechterhand pijn doet, wat hij moet doen, kan hij ook vertellen.

De therapeut voert een eerste onderzoek en verwijzingen naar gespecialiseerde specialisten uit: een neuropatholoog of een traumaspecialist. Na het onderzoek en onderzoek door een arts zal de aard van de pijn worden vastgesteld en alleen dan, op basis van de ontvangen informatie, zal het mogelijk zijn om mogelijke oorzaken te suggereren en een voorlopige diagnose te stellen.

Welke ziekten kunnen worden vermoed, afhankelijk van de aard van de pijn?

Als de pijn in de onderarm in de arm aan de linkerkant, vanaf de elleboog en tot de schouder, bij elke beweging van de nek, het alleen maar sterker wordt en er klachten zijn over de verminderde tactiele gevoeligheid van de huid in dit gebied, dan kunnen we vol vertrouwen zeggen over de aanwezigheid van osteochondrose.

Met pijnlijke constante pijn in de linkerschouder, en soms de plotselinge toename ervan, vooral in rust, kan peesontsteking worden vermoed.Als een dergelijk pathologisch proces optreedt, wordt bovendien onmiddellijk de mobiliteit van het gewricht scherp beperkt.

Als de patiënt zegt dat hij ernstige pijn in de onderarm in zijn hand heeft, het gewrichtsgebied is opgezwollen en elke beweging of aanraking ondraaglijke pijn veroorzaakt, kunnen we praten over artrose of artritis.

Als neuritis van de schouder optreedt, zal het gewricht zelf niet worden beschadigd, maar vanwege de irritatie van de zenuwuiteinden, zal er een gevoel van pijn zijn dat zich uitstrekt tot de arm.

De capsule van het schoudergewricht manifesteert zich door scherpe pijnlijke sensaties, niet alleen in het gewricht zelf, maar zich ook uitstrekkend tot aan de schouder, onderarm of nek.

Met verwondingen van verschillende complexiteit treedt ook pijn op.

Sommige ziekten van de interne organen kunnen zich manifesteren als pijnlijke gevoelens in het gebied van de linkerhand. Het kan bijvoorbeeld een hartaandoening zijn. Naast hevige pijn op de borst klagen patiënten over de bestraling van pijn in het schouderblad en de gevoelloosheid van de arm aan de linkerkant.

Het uiterlijk van myositis

In de regel manifesteert de ziekte zich door het feit dat er pijn in de juiste onderarm en arm is, die kan worden verergerd als u op uw arm drukt of krachtig beweegt. De ongewenste bewegingen worden onderdrukt door de aangetaste spier, waardoor de pijn nog sterker wordt en de mobiliteit niet alleen in de onderarm, maar ook in het ellebooggewricht vermindert. Myositis is heel gemakkelijk te diagnosticeren, omdat roodheid en zwelling op de huid verschijnen boven het aangetaste deel van de arm. Bovendien manifesteert de progressieve ziekte zich niet alleen tijdens pijn, maar ook tijdens rust. Heel vaak kan de pijn optreden bij het veranderen van weer of seizoen. Atrofie van de spieren kan worden waargenomen in de laatste stadia van myositis.

Myositis reageert goed op de behandeling, zelfs thuis. Maar zorg ervoor dat je precies weet wat de oorzaak is. In de regel moeten deze laatste worden vastgesteld om spierpijn te voorkomen. Om dit te doen, is het het beste om kinesioteypom te gebruiken.

Schouderpijn door overbelasting

Een andere reden die pijn in de onderarm veroorzaakt wanneer u uw hand opheft of beweegt, kan een frequente en intense belasting van de spieren zijn. Gewoonlijk kan de pijn alleen sterker worden als u geen rust geeft aan de onderarm, vooral met een plotselinge beweging of een nieuwe belasting van de spieren. In het begin kan de pijn iets onder de elleboog verschijnen en pas daarna op de onderarm worden overgebracht. Heel vaak is deze pijn chronisch en komt deze voor bij mensen met bepaalde beroepen. Als de tijd geen aandacht schenkt aan dergelijke pijn, kan zich dystrofie ontwikkelen. Uiteindelijk kan dit ertoe leiden dat je gewoon je vingers niet kunt op elkaar klemmen of een voorwerp in je hand kunt houden.

Spierkrampen en spasmen als oorzaak van pijn

Deze oorzaken kunnen ook pijn in de onderarm veroorzaken bij het opsteken van een hand. Convulsies is de onvrijwillige samentrekking van een of meer spieren, die zeer pijnlijk optreedt. Het veroorzaakt zeer ernstige pijn in de onderarm van de arm. In de regel manifesteren aanvallen zich in het onderste deel van de ledematen, maar er zijn uitzonderingen op de regels. Oorzaken van epileptische aanvallen kunnen een onjuiste bloedsomloop in de arm, ernstige spiervermoeidheid of metabole stoornissen zijn. Spasmen of krampen worden gekenmerkt door het verschijnen van een sterke, scherpe, scherpe pijn die verschijnt en plotseling overgaat.

Spierspanning

Ongetwijfeld is het strekken van de spieren de meest populaire reden waarom er pijn is in de rechter onderarm (rechterarm). Stretching kan worden verkregen tijdens het sporten of zelfs in het dagelijks leven. In de regel lijden tennisspelers vaak aan deze ziekte. De eerste pijnlijke gewaarwordingen beginnen bijna onmiddellijk na de spanning te worden waargenomen en houden 12 uur aan. In dit geval zwelt de onderarm op, zwelt op en lijkt zwaar. Een persoon heeft constante pijn in de rechter onderarm van de rechterhand (of links), die sterker wordt wanneer u op een spier drukt. Pijn kan enkele dagen of zelfs een week aanhouden. Om de pijn iets minder te maken, is het het beste om het hulpmiddel "Kinesioteyp" te gebruiken, waarmee u zwelling kunt verminderen, ontstekingen kunt verminderen en de spierconditie kunt verbeteren.

Spier traan

In sommige gevallen kunnen de spieren niet alleen strekken, maar overbelasten. In deze situatie zijn de symptomen precies hetzelfde als bij het strekken, alleen de pijn in de onderarmen is meerdere keren sterker. Het lijkt meer op een sterke directe slag op de arm en gaat niet erg lang mee. Soms kan pijn onmiddellijk verdwijnen, maar het manifesteert zich tijdens bewegingen en er verschijnt een hematoom op de huid. Als je de gewonde plek voelt, zal de pijn in de onderarm van de rechterhand sterker worden. Bovendien kunt u ook de zwelling voelen die wordt veroorzaakt door bloeding. In zeldzame gevallen, maar het gebeurt nog steeds dat de spier volledig is gescheiden van de pees. In dergelijke gevallen kunt u onder de vingers de gaten voelen. Dergelijke verwondingen zijn beperkt tot beweging en veroorzaken onaangename gewaarwordingen die al lang niet meer zijn verdwenen.

Wat is nodig om de diagnose te verduidelijken?

Om een ​​meer nauwkeurige diagnose te stellen, geeft de behandelend arts een verwijzing naar het retgen, elektroneuromyografisch onderzoek, CT en MRI. Bij het uitvoeren van deze onderzoeken zal de aard van overtredingen in de gewrichten of wervelkolom worden bepaald. Met behulp van klinische bloedtests kan het meest nauwkeurig worden bepaald of er een ontstekingsproces in de weefsels is of afwezig is. Op basis van de verkregen tests, evenals op basis van de resultaten van het medisch onderzoek, zullen de redenen worden vastgesteld waarom pijn in de onderarm in de arm is vastgesteld en vervolgens kan een specifieke behandeling worden voorgeschreven.

Hoe schouderpijn te genezen?

Allereerst wordt op basis van laboratoriumbloedtests medicamenteuze behandeling uitgevoerd of wordt een dieet voorgeschreven. Het is noodzakelijk om het evenwicht van vitamines, zouten, sporenelementen, eiwitten, vetten, koolhydraten en andere elementen van het metabolisme te herstellen.

Voortdurend wanneer de pijn in de onderarm in de hand verschijnt, is het noodzakelijk om empirisch een positie van de ledemaat te kiezen die zorgt voor de afwezigheid van onaangename sensaties of minimaal ongemak tijdens immobilisatie van de hand, indien nodig.

Tijdens het slapen of rusten in bed, handhaaf deze positie en pas de hoogte van het kussen aan, evenals het lichaam zelf, zodat er geen pijn optreedt. Als dit niet wordt bereikt, kunnen ze tenminste worden geminimaliseerd. Bovendien is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de wervelkolom niet gedraaid, scheef, maar recht blijkt te zijn en cervicale en lumbale fysiologische lordose behoudt (lokale vooroverbuiging).

Al bij het bereiken van de subacute periode is het noodzakelijk om een ​​pijnlijke arm te ontwikkelen, het grootste deel van het werk ermee uit te voeren en alle gewrichten te bewegen op de manier waarop het was gedaan vóór het begin van de ziekte. Want zoiets vereist vindingrijkheid en constante aandacht. Het zal erg handig zijn om met de andere hand te helpen. Maar in sommige situaties wordt de situatie alleen opgeslagen door een andere persoon of een speciaal apparaat. Je hoeft niet te proberen de pijn in je hand te overwinnen en ermee te werken. Zorg ervoor dat u de bewegingshoek, de sterkte, amplitude en de mate van assistentie zorgvuldig kiest. Het warme water van het zwembad helpt de arm zeer goed te ontwikkelen, omdat het ledemaat in het water minder weegt en de bloedcirculatie beter wordt.

Het is heel belangrijk dat de patiënt vanaf de eerste dagen van de ziekte waarschuwt voor het optreden van beperking van bewegingen, met name in het schoudergebied. Zodra de eerste symptomen verschijnen, is het noodzakelijk om alle mogelijke maatregelen te nemen om ze te elimineren, omdat de gelanceerde beperking erg moeilijk te genezen is. Hier, in sommige gevallen, moet men werken, zelfs bepaalde pijnen overwinnen, om de amplitude van bewegingen te vergroten.

Turnen voor behandeling

Een van de belangrijkste behandelmethoden is speciale lichamelijke opvoeding. Zijn hoofdtaak is in dit geval het voorkomen van spieratrofie, omdat het zich zeer snel kan ontwikkelen als gevolg van spierimmobiliteit. Fysieke cultuur verbetert de bloedcirculatie, het zenuwstelsel. Er mag niet worden vergeten dat zelfs de meest actieve training geen overwerk of uitputting van spieren mag veroorzaken. Maar het zal nodig zijn om veel te werken - meerdere keren per dag gedurende een half uur met lange pauzes voor rust. De intensiteit en het tempo van het werk moeten geleidelijk worden verhoogd.

Van groot belang bij de behandeling van pijn zijn zelfmassage en zachte bewegingen die geen pijn veroorzaken.

Het is ook nuttig om regelmatig aan gepulseerde gymnastiek deel te nemen, inclusief elektrische pols. Dit geldt vooral voor pijn die optreedt bij actieve en passieve bewegingen in de gewrichten.

Het is ook raadzaam om verschillende zalven aan te brengen die helpen de spier te verwarmen, de lokale bloedcirculatie te verbeteren. U kunt moddertherapie met voorzichtigheid proberen. Als er geen negatieve reactie is, is het mogelijk om door te gaan.

In situaties waarin de exacerbatie niet het gevolg is van letsel of acute overspanning, kan de lokale kou de eerste paar dagen worden toegepast, maar niet onder +4 graden, zodat er geen bloeding in het weefsel is.

Wat helpt nog meer pijn te verminderen?

Het helpt vaak om de pijn van thermische procedures te verminderen. U kunt het verwarmingskussen gebruiken, maar om geen brandwonden te veroorzaken. Het is ook nuttig om semi-alcohol of wodka-kompressen te gebruiken voor de nacht.

Reflexologie is de oudste behandelmethode, het zal vooral effectief zijn bij het werken met een ervaren specialist. Het kan worden gebruikt in de vorm van acupunctuur, elektronische acupunctuur, enz.

Fysiotherapie kan worden gebruikt voor verwondingen en verrekkingen na ongeveer drie tot vier dagen, en in andere gevallen vanaf de eerste dag van ziekte. Het is ook nuttig de benoeming van elektroforese met verschillende geneesmiddelen. Deze procedure dient echter alleen in extreme gevallen en niet langer dan vijf dagen te worden toegepast.

Massage voor ziekten van de schouder of armen heeft zijn eigen kenmerken. De gewrichten zelf kunnen alleen voorzichtig worden gestreken. De rest van de massage wordt toegepast op alle gebieden boven en onder het gewricht.

Met een aanzienlijke vermindering van pijn, om ze volledig te verwijderen, moet je aan het complex van oefeningen toevoegen dat de hand in verschillende richtingen draait tot het uiterste met de arm gestrekt en gebogen in de elleboog (5-20 keer).

Er moet ook worden gezegd dat de pijnlijke arm en schouder moeten worden beschermd tegen onderkoeling, vermoeidheid, overspanning en stress.

Pijn in de arm en elleboog kan om verschillende redenen optreden, variërend van een eenvoudige blauwe plek en eindigend met een schending van de interne organen, zoals het hart. Om een ​​juiste diagnose te stellen, is het daarom noodzakelijk om een ​​specialist te raadplegen om mogelijke ziekten te voorkomen en te genezen.

Spierpijn in de onderarm

Pijn in de spier van de onderarm met hun laesies kan te wijten zijn aan:

 • Ontsteking - bij een ziekte zoals myositis is pijn in de rechter / linker onderarm lokaal. Meer duidelijk manifesteert het zich wanneer de spieren of motorbelastingen worden samengeknepen. Haar 'satellieten' zijn 'lokale' roodheid van de huid, pijn in de onderarm als gevolg van klimaatverandering en spierzwakte.
 • Crash syndroom of spier knijpen syndroom - treedt op als gevolg van langdurige druk op de onderarm en heeft in eerste instantie praktisch geen pijnsymptomen, maar na een interne bloeding verschijnt een hematoom in de beschadigde spieren en treedt ondraaglijke pijn op.
 • Verstuikingen - de gevolgen van scherpe sterke bewegingen van de armen en met name de handen tijdens het sporten. Ze gaan gepaard met pijn, ook bij het voelen, en spierspanning. Dergelijke klinische manifestaties kunnen tot 2-3 weken worden gevoeld.
 • Tranen - worden gekenmerkt door scherpe pijn met het gevoel een sterke directe slag op de onderarm te veroorzaken, het pijnsymptoom neemt toe met toenemende spasmen en hematoomgroei.
 • Lange, herhaalde belastingen op de spieren van de onderarm - kunnen pijn veroorzaken, van buitenaf gelokaliseerd. Het manifesteert zich levendiger wanneer de motorische activiteit en bedekt de binnenkant.
 • Spasmen / convulsies - worden uitgedrukt in onwillekeurige, scherp terugkerende samentrekkingen van één spier of hun groep, die gepaard gaan met scherpe ondraaglijke pijn.

Pijn met laesies van de gewrichten en botten van de handen

Pijn in het onderarmgewricht kan worden veroorzaakt door:

 • Bij dislocaties wordt een van de botten die het gewricht vormen verplaatst, verschijnt een scherpe pijn, vergezeld van een afname van de mobiliteit en vervorming van het gewricht,
 • Breuken - naast hevige pijn, vergezeld van een onnatuurlijke handpositie, abnormale mobiliteit op plaatsen waar dit niet zou moeten zijn, een knelpunt van botfragmenten,
 • Osteomyelitis - treedt op als gevolg van infectie in het lichaam, wat leidt tot de ontwikkeling van purulent-necrotische processen in het bot en zachte weefsels. Begeleid door uitgesproken pijn, het onvermogen om de getroffen ledemaat te bewegen, lokale roodheid van de huid, een toename van de algemene lichaamstemperatuur,
 • Artritis is een ontstekingsproces dat wordt gekenmerkt door pijnlijke symptomen samen met een gewrichtsvervorming, een knelpunt erin, een afname van de mobiliteit.

Pijn als gevolg van schade aan de ligamenten en pezen:

 • Ontstekingsprocessen (tendinitis, tendinosis) - vergezeld van pijnsymptomen die optreden tijdens actieve bewegingen, neemt de pijn af wanneer de handen in rust zijn. Bovendien is er kraken, lokale roodheid van de huid en koorts,
 • Diffuse fasciitis - beïnvloedt het membraan dat de spieren van de onderarm verbindt, en wordt gekenmerkt door een afname van fysieke activiteit, "lokale" groverheid van de huid en het verlies van zijn elasticiteit, vermindert de kracht van contracties in de hand en vingers van de zere hand.

Pijn als gevolg van schade aan de zenuwen en bloedvaten

Behandeling van pijn in de onderarm kan noodzakelijk zijn vanwege schade aan de bloedvaten en zenuwen bij de volgende ziekten:

 • veneuze trombose
 • posttrombotisch syndroom,
 • schade aan zenuwvezels
 • osteochondrose van de wervelkolom en hernia tussenwervelschijven,
 • plexitis.

Spiervernietiging

Verschillende pathologische aandoeningen van de spieren worden gediagnosticeerd, waardoor de patiënt zich ongemakkelijk in de onderarm voelt. Met ontstoken myofibres in het getroffen gebied ervaart de patiënt een brandend gevoel. Als een persoon linkshandig is, heeft hij een pijnlijk gebied van de onderarm van zijn rechterhand, terwijl de rechtshandige persoon wordt beïnvloed door de linker bovenste ledemaat. Pijnsyndroom zal toenemen door handbelasting. Het gewricht van de elleboog zal beperkt in beweging zijn, in het ontstoken gebied van het weefsel hyperemisch.

Ongemak in myositis manifesteert zich in een rustige staat of wanneer de weersomstandigheden veranderen. Wanneer spierkrampen is het pijnlijke syndroom sterk, kramp. Convulsieve toestand kan optreden als gevolg van overwerk, verminderde metabolische, microcirculatieprocessen in de hand. Spierstrekking vindt plaats door sterke of scherpe bewegingen van de arm, bijvoorbeeld wanneer een persoon traint.

Spierweefsels kunnen verscheuren als u de pols scherp buigt of buigt. Meestal wordt een klein gebied aangetast, maar er zijn nog steeds dergelijke openingen waarin een spier van de pees kan scheiden. Een persoon zal scherpe pijn ervaren, zwelling van het getroffen gebied wordt waargenomen, bewegingen van het bovenste lidmaat zijn beperkt. Syndroom spiercompressie is een ernstige pathologische aandoening, treedt op als gevolg van langdurige druk van de onderarm.

Compressie leidt tot een inwendig hematoom, dat de zenuwen met de bloedvaten samendrukt. Er zal zwelling van de onderarm zijn met lokale hyperthermie.In ernstige gevallen zullen onomkeerbare pathologische veranderingen in weefselstructuren optreden, de hand zal worden geïmmobiliseerd. Spontaan voorkomende bloedingen worden niet geassocieerd met letsel aan de arm. Dergelijke hematomen worden waargenomen bij patiënten die worden behandeld met antistollingsmiddelen. Er zijn zeurende pijnen, onderarm toegenomen in volume.

Vernietiging van bot- en gewrichtsweefsels

Meestal wordt pijn in de onderarm waargenomen tijdens letsel, maar soms treedt het pijnsyndroom op als gevolg van verschillende pathologische processen. Met dislocatie van het gewricht wordt het bot verplaatst, de ligamenten rekken of breken, de vorm van het gewricht zal veranderen. Mobiliteit van de arm is beperkt, wallen verschijnen. Met dislocatie van het schouder pijnlijke sleutelbeen, subscapularis gebied.

Aan het begin van de pijn neemt toe, als je je hand beweegt. Er is zwelling van het gewonde gebied, de hand bevindt zich in een niet-fysiologische positie, het is beweegbaar in segmenten, waar bewegingen niet zouden moeten zijn. Bij open fracturen wordt de huid gebroken, botfragmenten steken op, bloeding wordt waargenomen. Artritisveranderingen kunnen elk gewricht beïnvloeden. Het gewrichtsweefsel is oedemateus, de mobiliteit van de hand is beperkt, de gewrichtskraken.

Met osteomyelitis beïnvloeden purulente, necrotische veranderingen het botweefsel met het beenmerg en vangen ze ook zachte weefselstructuren op. De ontwikkeling van pathologie vindt plaats vanwege pathogenen die ettering veroorzaken. Fracturen dragen bij aan osteomyelitis of het zal ontstaan ​​door andere botpathologieën. Tijdens een verergerde toestand heeft de patiënt hyperthermie tot 40 ºС.

Algemene intoxicatie met osteomyelitis wordt gekenmerkt door koude rillingen met braken, hoofdpijn en delirium. Het is moeilijk voor de patiënt om de arm te bewegen, de weefsels van het getroffen segment zijn gezwollen, hyperemisch. Ontsteking bij osteomyelitis dringt geleidelijk de gewrichtsweefsels binnen. Artrose-veranderingen worden gekenmerkt door processen van degeneratie, degeneratie van het gewricht.

Vernietigende veranderingen van zenuwen, bloedvaten

De slagaderlijke bloedstroom wordt verstoord door het feit dat de bloedvaten vernauwen, verstoppen. Dit wordt vergemakkelijkt door cholesterol, calcium en andere afzettingen. De bloedtoevoer naar de hand verslechtert, pijn ontstaat, verergerd door fysiek werk. Als de bloedstroom chronisch wordt aangetast, wordt de arm gevoelloos, verzwakken de myofibers en ontstaan ​​er zweerprocessen op de huid van de arm.

Als de veneuze vaten worden geblokkeerd, treedt veneuze trombose op. De resulterende ontsteking gaat door naar zachte weefselstructuren. De pijn van een persoon, zwelling van de arm, pijn van doffe of pulserende aard, met een belasting zal toenemen, afnemen met het omhoog brengen van het bovenste ledemaat. Gecompliceerde veneuze trombose posttrombotisch syndroom. Plexitis wordt gekenmerkt door ontsteking van de zenuwplexus van het schoudergebied, die wordt gevormd als gevolg van letsel.

Wanneer elleboogneuritis monotone pijn optreedt, gevoelloze vingers. Er zijn veel redenen die bijdragen aan de vorming van dergelijke neuritis (handletsel, blootstelling aan lage temperaturen, zenuwvezelcompressie en andere factoren). Talloze destructieve veranderingen in perifere neuronen zijn kenmerkend voor polyneuropathie, een schending van de bloedvaten met slappe verlamming, gevoelloosheid van de bovenste ledematen treedt op. Veroorzaakt polyneuropathie diabetes.

In het geval van vertebrale pathologieën (hernia van schijven tussen de wervels, osteochondrose), treedt pijn op door klemmen van de zenuwen nabij de wervelzone. In het beginstadium van het pathologische proces ontstaat het pijnsyndroom tijdens lichamelijk werk en maakt het de persoon vervolgens in een rustige toestand ongerust. Pijnsyndroom treedt op als gevolg van de inbreuk op de zenuwwortels, microcirculatieprocessen zijn verstoord.

Andere factoren die handpijn veroorzaken

Pijn in de onderarm kan optreden als gevolg van verminderd water, zoutbalans, het lichaam mist enkele mineralen. Een dergelijke pathologische aandoening zal optreden als langdurige behandeling met diuretica, evenals als gevolg van langdurige diarree, braken. Er is een uitdroging van het lichaam.

Ontsteking van het onderhuidse vetweefsel wordt gekenmerkt door pijnlijke knopen en bultjes onder de huid van de arm. De patiënt is onverschillig voor voedsel, verzwakt, hij heeft hyperthermie met misselijkheid, braken. Voor een hartaanval wordt gekenmerkt door een scherp pijnsyndroom van het borstgebied. Pijn die uitstraalt naar de buikstreek, arm, nek, scapulair gebied. De patiënt is duizelig en heeft het gevoel dat de borst vernauwd is, de huid bleek is, het moeilijk is voor de persoon om te ademen en er treden flauwvallen op.

Bekijk de video: Golfarm - golferselleboog (November 2019).

Loading...

Populaire Categorieën