Maagpijn misselijkheid diarree

Patiënten klagen steeds vaker over acute buikpijn, die gepaard gaat met diarree en misselijkheid. Dit probleem is vooral relevant in de zomerperiode, het is in deze tijd van het jaar dat voedselvergiftiging het vaakst voorkomt. Naast vergiftiging kunnen deze symptomen nog meer kwalen signaleren. In ons artikel zullen we overwegen wat te doen bij maagpijn, misselijkheid en diarree.

Oorzaken van de ziekte

 • Diarree, misselijkheid, buikpijn, zwakte - deze symptomen komen vrij vaak voor bij zowel volwassenen als kinderen. De redenen voor hun optreden kunnen compleet verschillend zijn. Nadat hij naar de dokter is gegaan, ontdekt de specialist eerst wat de patiënt de dag ervoor heeft gegeten om mogelijke voedselvergiftiging uit te sluiten.
 • Deze symptomen kunnen wijzen op zowel een enkele kwaal als meerdere. Ongemak in de buik kan bijvoorbeeld optreden als gevolg van het eten van te vet voedsel. Waterige ontlasting treedt toe als gevolg van een mogelijke darminfectie en misselijkheid kan op zijn beurt ziekten van de lagere luchtwegen signaleren.
 • Braken, diarree en buikpijn worden vaak gevonden bij het verliezen van gewicht, die zichzelf regelmatig uitputten met verschillende diëten. Na uithongering en het eten van te caloriearm voedsel, treden deze symptomen op.
 • Als de patiënt regelmatig (meer dan een week) ernstige maagpijn, misselijkheid en diarree heeft, is dit hoogstwaarschijnlijk een ernstige pathologie, waarbij het noodzakelijk is om zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen. Deze tekens zijn vooral gevaarlijk voor jonge kinderen.. Als u zich langer dan drie dagen zorgen maakt over deze symptomen, neem dan contact op met een medische instelling.

Naast de belangrijkste redenen kan dit fenomeen worden waargenomen als gevolg van klimaatverandering of na langdurige stress.

Mogelijke ziekten

Maagpijn, zwakte, misselijkheid en diarree zijn de eerste tekenen van de volgende ziekten:

 • in principe symptomen zoals misselijkheid, zwakte, diarree en braken zijn het gevolg van voedselvergiftiging. Vaak gaan de belangrijkste symptomen gepaard met koorts. In het geval van voedselvergiftiging, is het noodzakelijk om de maag te spoelen met een lichte oplossing van mangaan en ook voldoende vloeistof te consumeren. Deze manipulatie is noodzakelijk om mogelijke uitdroging te voorkomen.
 • Deze tekenen zijn ook kenmerkend voor verergering van ziekten van het maagdarmkanaal. Naast de belangrijkste symptomen klaagt de patiënt over maagzuur en zwaarte in de maag.
 • Misselijkheid, maagklachten en maagpijn zijn symptomen van pancreasontsteking of cholecystitis. Deze symptomen verdwijnen alleen met de complexe behandeling van de onderliggende ziekte.
 • Als diarree meer dan 7 keer per dag wordt waargenomen, geeft misselijkheid geen verlichting en gaat het gepaard met braken, hoogstwaarschijnlijk is het een darminfectie. Als de patiënt zich zorgen maakt over dergelijke symptomen, moet een reis naar de arts onmiddellijk worden gemaakt.
 • Als er, naast de belangrijkste symptomen, bloedstrepen in de ontlasting zijn, de patiënt een verhoogde lichaamstemperatuur heeft en zich zorgen maakt over algemene zwakte, hebben we het waarschijnlijk over dysenterie.

Als deze symptomen worden veroorzaakt door voedselvergiftiging

Als vergiftiging de oorzaak van het ongemak is geworden, moet u de patiënt helpen en met de volledige behandeling beginnen:

 1. Allereerst moet u de maag spoelen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Voor dit doel is gewoon gekookt water bij kamertemperatuur of een zwakke oplossing van mangaan geschikt. De patiënt moet ten minste een glas vloeistof drinken en vervolgens kunstmatig braken opwekken (met twee vingers). De procedure moet worden uitgevoerd totdat het braaksel transparant wordt.
 2. Na het wassen van de maag is het noodzakelijk om medicijnen te nemen die op hun beurt vechten tegen gifstoffen. Acceptatie van sorptiemiddelen is noodzakelijk om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen die erin zijn geslaagd het bloed binnen te dringen. De meest voorkomende is actieve kool. Het wordt ingenomen volgens de instructies, één tablet per 10 kg patiëntgewicht. Naast actieve kool zijn er meer moderne medicijnen, zoals Smecta, Enterosgel, Polysorb, Filtrum. De dosering van elk medicijn is individueel, het wordt aanbevolen om het alleen in te nemen na overleg met een arts.
 3. Een andere belangrijke stap in de behandeling van voedselvergiftiging is het drinken van veel water.. De belangrijkste tekenen van de ziekte zijn braken en waterige diarree, deze factoren kunnen leiden tot uitdroging. Om deze reden moet de patiënt na elke aanval van braken of een ontlasting ten minste een glas schoon water drinken.
 4. Na het verdwijnen van de symptomen moet de patiënt de darmflora herstellen. Voor deze doeleinden raden experts aan om een ​​reeks medicijnen te drinken die microflora herstellen. Deze omvatten: hilak forte, bifidumbacterin, linex. De dosering van het medicijn wordt voorgeschreven door de behandelend arts, afhankelijk van de ernst van de vergiftiging.
 5. Als het een darminfectie is, is een behandelingskuur met antibacteriële middelen (tetracycline, ciprofloxacine) noodzakelijk.

Als deze symptomen worden veroorzaakt door een ziekte van het maagdarmkanaal

Als misselijkheid, buikpijn en diarree worden veroorzaakt door verschillende ziekten van het maagdarmkanaal, is het noodzakelijk om de behandeling van de onderliggende ziekte te starten:

 • Om pijn in de maag te verlichten, worden krampstillers, zoals Nosh-Pa of Drotaverinum, gebruikt..
 • Als pijn in de maag wordt waargenomen, is het noodzakelijk om de zuurgraad van het maagsap te verlagen, voor deze doeleinden raden deskundigen aan om omeprazol of omez te nemen.
 • Als we het hebben over chronische gastritis of een maagzweer, is het noodzakelijk om omhullende middelen te nemen. Deze omvatten maalox of almagel.
 • Geneesmiddelen zoals cerucaal of metoclopramide helpen misselijkheid weg te werken.
 • Een belangrijke factor bij de behandeling van maag- en darmziekten is dieet. Te vettig, gerookt en kruidig ​​voedsel moet worden uitgesloten. Overmatig koud of warm voedsel moet ook worden vermeden.

Deze informatie is geen gids voor zelfmedicatie. De namen van de medicijnen worden uitsluitend ter informatie verstrekt. Raadpleeg bij de eerste tekenen hierboven een arts.

Als symptomen worden veroorzaakt door dysenterie

Deze ziekte wordt gedetecteerd na het passeren van ontlastingstests. Als de arts dysenterie bij de patiënt heeft gevonden, is het erg belangrijk om zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen, dit helpt mogelijke complicaties te voorkomen. De ziekte heeft verschillende gradaties van ernst, dus de behandeling van dysenterie is strikt individueel. De behandeling wordt uitsluitend in een ziekenhuisomgeving uitgevoerd, omdat deze ziekte besmettelijk is. Na het einde van de behandeling wordt een nieuw onderzoek van ontlasting voorgeschreven. Als profylaxe wordt patiënten geadviseerd om persoonlijke hygiëne in acht te nemen en groenten en fruit grondig te wassen voor het eten.

Folk remedies

Om thuis van onaangename symptomen af ​​te komen, kunt u folkremedies gebruiken. Deze recepten helpen de patiënt met buikpijn en normaliseren losse ontlasting:

Deskundigen adviseren in geval van ernstige ziekte om deze behandeling samen met de belangrijkste te gebruiken.

 1. Neem een ​​granaatappel en schil de bessen. Vervolgens moet je de granaatappelschil op een warme, donkere plaats leggen totdat deze helemaal droog is. Nadat de korst bros is geworden, maal deze tot poeder. We plaatsen een theelepel granaatappelpoeder in een glas, vullen het met koud kokend water en sluiten het deksel. Zodra het drankje op kamertemperatuur is, is het noodzakelijk om bij de eerste symptomen een half glas granaatappeltinctuur te drinken.
 2. Schil de gemberwortel. Maal met een fijne rasp en plaats de resulterende consistentie in een glazen container. Giet gember met kokend water en sluit het deksel. De drank moet minimaal 3 uur infuseren en daarna drinken na elke ontlasting of de drang om 1/3 kopje over te geven.
 3. Om het volgende recept te bereiden, hebben we jonge bosbessenbladeren nodig. 8-10 bladeren moeten worden gevuld met kokend water, het is raadzaam om een ​​thermoskan te gebruiken. De drank moet minimaal een dag worden toegediend, waarna het noodzakelijk is om voor elke maaltijd een half glas te nemen. Behandeling met bosbessentinctuur wordt bij voorkeur uitgevoerd in een kuur van ten minste 7 dagen.

Preventieve maatregelen

Om geen eigenaar te worden van onaangename ziekten, zoals dysenterie of darminfectie, en om voedselvergiftiging te voorkomen, moeten enkele preventieve maatregelen worden genomen:

Varkensvlees, rundvlees of lamsvlees moeten minimaal 2 uur aan hitte worden blootgesteld.

Volg preventieve maatregelen om uzelf en uw dierbaren te beschermen. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u de eerste symptomen van een ernstige ziekte ervaart.

Buikpijn, braken, drang om te poepen, dit alles is kenmerkend voor een verstoord maagdarmkanaal. Als u zich zorgen maakt over deze symptomen, hoe u zich van de ziekte kunt ontdoen, leest u dit in dit artikel.

Waarom komen misselijkheid, braken, diarree en zwakte voor?

Als diarree optreedt, kunnen misselijkheid en zwakte door veel dingen worden veroorzaakt. Het eerste waar gastro-enterologen zich door laten leiden, zijn de producten die de patiënt onlangs heeft gegeten. Verder, rekening houdend met de symptomen van misselijkheid, braken, diarree en zwakte, kunt u een bepaald geconsumeerd product beoordelen. Dergelijke indicaties geven aan dat er storingen zijn in de werking van het spijsverteringsstelsel. Deze twee metingen kunnen samen worden waargenomen, maar kunnen afzonderlijk worden verstoord.

Dus misselijkheid kan optreden na te veel eten of misbruik van alcoholische dranken of vet voedsel. En diarree, kan samengaan tegen de achtergrond van bacteriële infecties of het verloop van virussen, of de aanwezigheid van chronische aandoeningen. Misselijkheid treedt ook op wanneer er problemen zijn met de luchtwegen, met ernstige longontsteking of bronchitis.

De ontwikkeling van misselijkheid, braken, diarree en zwakte kan worden waargenomen zonder ernstige pathologieën, het gebeurt bijvoorbeeld vaak bij meisjes die "verslaafd" zijn aan frequente diëten. Met zo'n streng dieet kan niet alleen misselijkheid met diarree, maar ook dysbiose optreden. Als diarree lange tijd niet verdwijnt, kan dit een teken zijn van een ontstekingsproces in het maagdarmkanaal.

In de kern is diarree een ontlading van de ontlasting, die veel vaker voorkomt dan normaal, en de inhoud van de darmen is waterig van aard. Fysiologisch normale uitscheiding van ontlasting wordt beschouwd als een tot drie keer per dag, afhankelijk van de individuele kenmerken van het spijsverteringsstelsel, kan het vaker en minder vaak zijn. Standaard heeft afscheiding tijdens stoelgang een solide en vochtige consistentie. En met diarree, een meer verdunde structuur. Ook kunnen diarree en misselijkheid gepaard gaan met tal van andere symptomen, bijvoorbeeld: onaangename krampen die pijn veroorzaken tijdens stoelgang en hoofdpijn.

Als misselijkheid, braken, diarree en zwakte vaak worden herhaald, kan dit op een ernstige pathologie wijzen, vooral als de ontlasting een uitgesproken kleurverandering of strepen van bloed heeft, in dit geval moet u zeker een arts raadplegen. Diarree kan optreden als een persoon te veel maag of darmen heeft. Het grootste gevaar, diarree is voor ouderen en kleine kinderen.

Misselijkheid, braken, zwakte en diarree als symptomen van de ziekte

Dergelijke symptomen kunnen tekenen zijn van verschillende ziekten:

Als dergelijke symptomen zich plotseling ontwikkelen, gaat dit allemaal gepaard met gerommel in de buik, milde koorts en zwakte - hoogstwaarschijnlijk zijn dit tekenen van voedselvergiftiging. Als voedselvergiftiging wordt vermoed, spoel de maag dan met veel water. Het is ook goed om vijf tot zeven tabletten actieve kool te drinken.

Braken en misselijkheid tegen de achtergrond van zeer ernstige diarree, soms met een mengsel van bloed, een aanzienlijk verhoogde temperatuur en ernstige zwakte, kunnen ook tekenen zijn van een darminfectie. Als misselijkheid en braken gepaard gaan met verkleuring van ontlasting, geelzucht en donkere urine, is dit een duidelijk teken van virale hepatitis. Als u hepatitis of een acute darminfectie vermoedt, moet u onmiddellijk een arts raadplegen.

Misselijkheid, braken, diarree, periodiek of vaak gepaard met buikpijn, maagpijn, zure oprispingen, fecale verkleuring, bitterheid in de mond, zijn vaak tekenen van gastritis, cholecystitis, chronische pancreatitis, chronische hepatitis, maagzweren en darmzweren. In deze gevallen kunnen braken en misselijkheid alleen worden behandeld nadat de belangrijkste oorzaken van de ziekte zijn geëlimineerd.

Chronische maagaandoeningen, zoals gastroparese (wanneer de maag bewegingloos is en niet kan samentrekken), maagzweer, gastritis, maagkrampen (aanhoudende spanning in de spieren van de maag), gastritis, evenals darmzweren. Bij al deze ziekten zijn braken en misselijkheid bijkomende symptomen. Ze komen voor op het moment dat de ziekte verergert. Bij ziekten van de twaalfvingerige darm verschijnen ook andere symptomen, zoals: maagpijn en brandend maagzuur.

Als de patiënt kwaadaardige histiocytose heeft, gaat dit gepaard met gewichtsverlies, en ook is er toenemende zwakte, diarree en hoge koorts. Maar ook met haar, frequente diarree.

Misselijkheid, braken en diarree en zwakte als vergiftigingsverschijnselen

Ontvangst van voedsel van slechte kwaliteit en besmet water leidt tot het verschijnen en de ontwikkeling van voedselvergiftiging en ontsteking van de maag en darmen. In geval van vergiftiging, naast braken, diarree en zwakte, is dit te wijten aan het gebruik van slechte kwaliteit of bedorven voedsel met irriterende of toxische eigenschappen (misselijkheid en braken die optreedt na het drinken van alcohol). In dit geval neemt misselijkheid geleidelijk toe en verandert in braken, wat de aandoening verlicht.

Symptomen van besmettelijke vergiftiging:

Iedereen kan een product van slechte kwaliteit eten, omdat het uiterlijk niet altijd mogelijk is om fouten vast te stellen. Heel vaak, zelfs in supermarkten, kunt u een verlopen product kopen, dus u moet altijd naar de houdbaarheid kijken. Soms kunnen misselijkheid, diarree, zwakte worden gevonden bij mensen die reizen en besloten om een ​​exotisch gerecht te proberen of de regels voor persoonlijke hygiëne op vakantie of onderweg te verwaarlozen.

Diarree en braken zijn zeer gevaarlijk voor het lichaam, omdat tijdens uitdroging de water-zoutbalans wordt verstoord, wat, als het niet wordt behandeld, tot de dood kan leiden. Vitaminen zoals calcium en magnesium, die zeer noodzakelijk zijn voor de normale werking van het lichaam, worden uit het lichaam verwijderd.

Voedselvergiftiging van lage kwaliteit

De nederlaag van de spijsverteringsorganen vindt plaats in bijna alle voedselvergiftiging. De patiënt begint buikpijn, misselijkheid, diarree. Braaksel heeft een specifieke geur en kleur. Als de vergiftigde persoon bloedt in de slokdarm en maag, wordt het braaksel roze of zwart.

De meeste producten van lage kwaliteit hebben een onaangename geur en smaak en zien er lelijk uit. Verdenking moet worden veroorzaakt door producten die zijn verlopen, vooral als het gaat om ingeblikt voedsel.

Botulinetoxinevergiftiging

In bedorven blikvoer kunnen botulismebacteriën zich voortplanten, waarvan de afvalproducten giftig zijn.Botulisme toxines worden gevormd in ingeblikte vis, peulvruchten en vlees. Gevallen van botulismeschade met het gebruik van honing zijn geregistreerd. Producten waarin bacteriën leven hebben geen uiterlijke tekenen van bederf.

Een teken van vergiftiging is braken, de patiënt begint koliek, buikpijn en diarree. De patiënt voelt lethargie, zwakte, zwakte. Tijdens de eerste dag kan de temperatuur oplopen tot 40 graden, maar wordt vervolgens lager. Vervolgens worden het gezichtsvermogen van de patiënt, de functies van slikken, spraak, ademhaling aangetast, motorische functies aangetast, kan de dood optreden als gevolg van vergiftiging.

Botulinetoxinevergiftiging is uiterst gevaarlijk! Als de bovenstaande symptomen samenkomen met de darmstoornissen, moet u dringend contact opnemen met een medische instelling.

Paddenstoelvergiftiging

Paddenstoelvergiftiging is erg moeilijk, omdat paddestoelvergiften langzaam uit het lichaam worden geëlimineerd. Dus in geval van vergiftiging bleke paddestoel na een paar uur begint koliek in de maag, overvloedige diarree met de geur van rot, ontembare braken. Bloedsporen zijn aanwezig in de ontlasting. Na 2 of 3 dagen zal het slachtoffer zich beter voelen. Maar dit is een duidelijke verbetering, omdat nadien storingen in de werking van de lever, het hart en andere organen kunnen optreden en de patiënt in coma kan raken.

Wanneer gegeten vliegenzwam het slachtoffer ontwikkelt maagpijn, braken, overvloedige diarree. Deze symptomen manifesteren zich samen met kwijlen en zweten. De pupillen van de patiënt worden smaller. Dit zijn de eerste tekenen van vergiftiging. In de toekomst, convulsies en brachycardie, kan exotoxische shock optreden.

Wanneer voedselvergiftiging nodig is:

 • spoel de maag met warm water,
 • neem een ​​sorptiemiddel (actieve kool, Enterosgel, Smecta),
 • veel water drinken
 • bel een arts thuis.

Intestinale (rotovirus) infectie

De ziekte komt veel voor bij kinderen die naar kleuterscholen gaan en bij basisschoolkinderen. De patiënt heeft koorts, diarree, misselijkheid, pijn in de onderbuik of op het gehele oppervlak, tranende ogen, roodheid van de keel en pijn erin, opgeblazen gevoel. Uitwerpselen tijdens een rotovirusinfectie zijn grijsachtig, klei-achtig, bloed en slijm kunnen erin voorkomen en de gassen hebben een bedorven geur. De urine van de patiënt is donker en heeft een onaangename geur, en uitwerpselen zijn daarentegen licht. Diarree duurt meer dan een dag. De ontlasting van de patiënt bevat onverteerd voedsel: vet, plantaardige vezels, eiwitten.

Wanneer een rotovirusinfectie is geïnfecteerd, niet één lid van de familie of het team, maar meerdere, de een na de ander. De diagnose wordt gesteld door de behandelend arts op basis van een biochemische bloedtest. Aan het begin van de ziekte neemt het aantal leukocyten toe, maar op het hoogtepunt van de ziekte daalt het aantal rode bloedcellen onder normaal. Analyse toont een hoog stikstofgehalte. Met de immunofluorescentiemethode kunt u het virus detecteren dat de ziekte heeft veroorzaakt en de CSC-methode: antilichamen.

De patiënt krijgt een dieet voorgeschreven. Melk en alle zuivelproducten, inclusief boter en koolhydraatrijke voedingsmiddelen, zijn uitgesloten van het dieet. De arts schrijft regindon voor, een overvloedige drank, inclusief fruitdranken en compotes, sorptiemiddelen, Mezim, Creon.

Bij een rotovirus-infectie worden geen antibiotica voorgeschreven.

Dysenterie

De oorzaken van de ziekte zijn Shigella-bacteriën, die zich vermenigvuldigen in water, zuivelproducten, groenten, bessen en fruit. Dysenterie wordt gekenmerkt door pijn in de onderbuik, frequente, zeer losse ontlasting met een mengsel van slijmmassa en bloed. De patiënt voelt voortdurend valse aandrang, buikpijn, met een ernstige vorm van de ziekte, hij kan braken.

Dysenterie is gemakkelijk om andere mensen te infecteren. De diagnose wordt gesteld op de afdeling infectieziekten van het ziekenhuis. Om dit te doen, zaait u in het bacteriologisch laboratorium ontlasting. Deze methode bevestigt dysenterie in 60% van de gevallen. Ze gebruiken ook versnelde analysemethoden, die bacteriën in urine, speeksel, bloed en ontlasting kunnen detecteren.

Behandeling van dysenterie vindt plaats in een ziekenhuis. De patiënt krijgt een dieet te zien waarvan producten die de maag en darmen irriteren zijn uitgesloten. Het dieet bevat producten die adstringerende stoffen bevatten. Ook schrijft de arts antibiotica voor in de vorm van injecties en andere antibacteriële geneesmiddelen: fluorochinolonen, aminoglycosiden, cefalosporines, ofloxacine, ciprofloxacine en anderen.

Als de patiënt diarree heeft met een mengsel van bloed en hoge koorts, moet u onmiddellijk dysenterie vermoeden, naar de kliniek gaan of een ambulance bellen. De persoon moet voldoende vloeistoffen drinken om uitdroging te voorkomen.

Maagzweer

Dit is een chronische ziekte waarbij ulceratieve defecten zich vormen op de slijmvliezen van de maag. Het belangrijkste symptoom van een maagzweer is buikpijn die optreedt vóór het eten of na het eten. Gelokaliseerde pijn in de middelste buik, of iets links van het midden. Tijdens een verergering ervaren patiënten voortdurend braken met een zure smaak.

Bij een zweer met een hoge zuurgraad hebben patiënten constipatie. Diarree met een zweer komt periodiek voor, maar ze behoren niet tot de "klassieke" tekenen van deze ziekte, omdat ze ontstaan ​​als gevolg van voedingsfouten en verhoogde prikkelbaarheid van de maagwanden.

Behandeling van maagzweren omvat het volgen van een therapeutisch dieet, het nemen van krampstillers, pijnstillers, geneesmiddelen die de bacteriën Helicobacter pylori vernietigen.

Abdominaal myocardinfarct

Met de buikvorm van een hartaanval ervaart een persoon zeer sterke pijn in het rechter hypochondrium en aan de rechterkant van de buik. Brandende pijn wordt niet verlicht door pijnstillers of nitroglycerine te nemen. Een hartaanval gaat gepaard met een schending van de motorische activiteit van de darm (peristaltiek), verhoogde bloeddruk, winderigheid en een opgeblazen gevoel, tachycardie, misselijkheid en braken, diarree.

De combinatie van ernstige pijn en een verstoord maagdarmkanaal vereist dringende ziekenhuisopname. De behandeling moet door een arts worden voorgeschreven.

Colitis is een ontstekingsziekte van het slijmvlies van de dikke darm. Bij acute colitis worden pijn in de onderbuik en in het middelste gedeelte gekenmerkt door een scherp, krampachtig karakter, gepaard gaande met frequente misselijkheid, braken en diarree.

De patiënt voelt een pijnlijke valse drang om te poepen. Uitwerpselen bevatten onverteerd voedsel, pus en bloederig slijm en hebben een bedorven geur. Defecatie kan tot 20 keer per dag optreden. De patiënt lijdt aan een opgeblazen gevoel.

Bij chronische colitis manifesteren de symptomen van de ziekte zich sterker, omdat niet alleen de slijmvliezen, maar ook het ligamentus-spierapparaat betrokken zijn bij het ontstekingsproces.

Een arts moet colitis behandelen, alternatieve behandelingsmethoden zullen geen blijvend resultaat geven. De arts schrijft een therapeutisch dieet voor, als colitis wordt veroorzaakt door medicijnen, worden ze geannuleerd. In aanwezigheid van een infectieus proces is een antibioticabehandeling aangewezen.

Appendicitis

De oorzaak van een aanval van appendicitis is het ontstekingsproces in de vermiforme appendix van de dikke darm. Het gevaarlijkste gevolg van een dergelijke ontsteking is peritonitis. Acute appendicitis begint met pijn over de navel of in de zonnevlecht. Dan beweegt het snel naar het rechter bekkengebied, verschijnen pijn in de onderbuik en andere gebieden. Pijn kan verdwijnen wanneer het lichaam stilstaat, maar wordt met elke beweging intenser.

Braaksel bij acute appendicitis bevat bittere gal. De lichaamstemperatuur van de patiënt kan oplopen tot 38 graden. Tijdens een aanval kan constipatie optreden of, omgekeerd, diarree, de patiënt urineert vaak, de urine heeft meestal een donkere kleur.

Deze voorwaarde vereist dringende chirurgische ingrepen. Als de aanval wordt genegeerd, kan de appendix barsten, wat peritonitis in de buikholte zal veroorzaken.

Waarom komt zo'n darmklachten voor?

Verslechtering van de gezondheid gaat gepaard met verschillende symptomen. Elke patiënt heeft een andere opeenvolging van symptomen, hun mate van intensiteit.

De redenen waarom een ​​pathologische toestand van het lichaam optreedt, zijn van inflammatoire en infectieuze oorsprong.
Een afzonderlijke groep predisponerende factoren - hebben een gedragsmatige, predisponerende basis. Pijn in de maag bij kinderen is bijvoorbeeld een reactie van het lichaam op het gebruik van nieuw voedsel voor hen (eerste voeding), de manifestatie van individuele intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen (vaker melk).

Bij een volwassene gaat misselijkheid gepaard met diarree, wordt ernstige buikpijn opgemerkt, ernst, als alcoholintoxicatie is opgetreden, vergiftiging met producten die niet aan de normen voldoen.

Vanwege het fysiologische proces - veroudering, kan zwaar eten in de maag gepaard gaan met eten bij ouderen, ouderen. Dit komt door probleemmetabolisme.

Ontstekingsziekten

Het ontstekingsproces, dat het spijsverteringskanaal bedekt, is niet ongewoon bij moderne mensen. Tijdgebrek om gezonde gerechten te bereiden, onvoldoende voedselverwerking, grote gaten in voedsel, ongecontroleerde medicatie: het resultaat is maagpijn, spijsverteringsproblemen. Het slijmvlies van het spijsverteringskanaal is ontstoken, waardoor het snel genoeg kan worden gedetecteerd.
De volgende classificatie van ziekten van ontstekingsoorsprong, waarbij de patiënt zich zorgen maakt over een specifieke reeks symptomen:

 1. Pancreatitis. Bij een volwassene met buikpijn, braken, diarree, pancreatitis manifesteert zich vaak - ontsteking van het pancreasweefsel. De aandacht wordt niet zozeer gevestigd op diarree, maar op het ernstige pijnsyndroom - gordelpijn afkomstig van interne organen. Op het hoogtepunt van de aanval kan de patiënt het bewustzijn verliezen. Stinkende ontlasting, aanvallen van braken worden vaak herhaald, ze kunnen worden voorafgegaan door hik. Het gezicht krijgt een specifieke grijze tint.
 2. Gastritis. Onder de ziekten van het spijsverteringskanaal neemt het een leidende plaats in. De ontwikkeling van ontsteking van het slijmvlies van de maag wordt voorafgegaan door ongecontroleerde medicatie, analfabeet dieet, zenuwstress. Buikpijn gelokaliseerd in de bovenste buikwand gaat gepaard met misselijkheid en diarree. Het lijkt de patiënt dat de maag altijd vol is. In de ochtend is er een zure smaak.
 3. Colitis. De dikke darm is ontstoken door chemische vergiftiging, lange pauzes tussen de maaltijden, bepaalde groepen medicijnen. Misselijkheid en diarree veroorzaken zwakte en buikpijn, ontlasting komt meer dan 5 keer per dag voor. Deeltjes van onverteerde producten komen aan het licht in ontlasting. Dit duidt op een lage darmmotiliteit. Het wordt aangegeven door zwaarte in de buikholte na een kleine maaltijd, buikpijn en misselijkheid in de ochtend.


Ook wordt een aandoening waarbij de darmfunctie negatieve veranderingen ondergaat, gekenmerkt door de aanwezigheid van een maagzweer of darmzweren in de patiënt. Verergering van pathologieën veroorzaakt dolkpijn in de maag en diarree (soms met een mengsel van bloed).

Waarschuwing! Als braken en diarree rode deeltjes bevatten, terwijl de patiënt zwak groeit, wordt de huid bleek, is zijn hoofd erg duizelig - er is interne bloeding opgetreden. Complicatie is te wijten aan perforatie van de maagwanden. U moet onmiddellijk een ambulance bellen en niet proberen buikpijn zelf te elimineren!

De juiste tactiek van een persoon die medische zorg verleent voor pancreatitis en bloedingen is om koude op een pijnlijke plek aan te brengen. De methode helpt zelfs in het geval dat niet alleen een volwassene, maar ook een kind buikpijn heeft in deze omstandigheden. Maar het is onmogelijk om pijnstillers te geven in alle gevallen - ongeacht de leeftijdscategorie van de patiënt.

Infectieziekten

Als de maag en diarree op het eerste gezicht zonder reden pijn veroorzaken, kan de mogelijkheid van een infectieziekte niet worden uitgesloten. Bij zowel volwassenen als kinderen ontwikkelen ze zich als reactie op het binnendringen van ziekteverwekkers. Vaker - bacteriën, minder vaak - virussen en schimmels. Overtreding in het lichaam wordt alleen gedetecteerd op het moment dat de maag pijn doet en diarree minstens 1 keer binnen 2 uur wordt herhaald. Het verloop van het infectieuze proces wordt gecompliceerd door koorts, opgeblazen gevoel, koorts, duizeligheid, gebrek aan eetlust en krampen.
Ziekten aangegeven door deze aandoening:

 • Dysenterie.
 • Botulisme.
 • Salmonellosis.
 • Darminfectie (rotavirus).

Kinderen zijn moeilijker om deze voorwaarden te verdragen. Observationele ouders zullen aandacht besteden aan het feit dat luide geluiden van motorische vaardigheden in de maag van het kind begonnen te verschijnen, en hij zwak is, weigert te eten en de lichaamstemperatuur toeneemt. Oudere kinderen klagen dat hun maag pijn doet. In elk geval is het mogelijk om een ​​bestaand gezondheidsprobleem in het beginstadium te identificeren, waardoor complicaties worden voorkomen.

Waarschuwing! De belangrijkste complicatie van infecties is uitdroging als gevolg van vochtverlies tijdens diarree en braken. De aandoening is beladen met degeneratie van interne organen, daarom is het beter om de ontwikkeling ervan te voorkomen en niet te behandelen. Ter preventie moet u om de 2 uur gezuiverd water drinken van 0,5 liter.

Hulp bij darmaandoeningen

Helpen bij darmziekten heeft zijn eigen kenmerken. Anesthetica kunnen niet worden ingenomen, maar antispasmodica wel (beperkt). Om giftige stoffen snel te verwijderen, moet je actieve kool drinken. In geval van vergiftiging met chemicaliën, overdosis medicijnen - veroorzaakt kunstmatig een aanval van braken.

Als u zeker weet dat een slechte gezondheid - het resultaat van het eten van voedsel van slechte kwaliteit - drink Loperamide, Atoxil, Smecta. Wanneer de essentie van de ziekte de aanwezigheid van infectie is, kan antibiotica niet worden weggelaten. Deze medicijnen kunnen alleen door een specialist worden voorgeschreven.
Daarom moet u een arts raadplegen wanneer uw lichaamstemperatuur langer dan 2 dagen stijgt, diarree niet verdwijnt en vooral wanneer kinderen ziek worden. Als een kind diarree, koorts en geen eetlust heeft, kunt u zelfs een dag niet wachten - u moet onmiddellijk een arts thuis bellen.

Pathologische factoren

Misselijkheid, braken, diarree en buikpijn zijn de meest voorkomende symptomen van spijsverteringsziekten. Het is vermeldenswaard dat de meeste ziekten van het maagdarmkanaal gepaard gaan met een dergelijk klinisch beeld. Zelfs de geringste stoornissen in het functioneren van de maag leiden tot het optreden van dyspeptische aandoeningen zoals misselijkheid, diarree. Daarom is een diagnostische zoekopdracht niet altijd eenvoudig.

Misselijkheid, braken, diarree en buikpijn gaan vaak gepaard met een afname van de werkcapaciteit, een toename van de lichaamstemperatuur. Zwakte is ook kenmerkend.

Alle oorzaken van pathologische symptomen uit de maag kunnen worden onderverdeeld in twee grote groepen:

 1. Organische pathologie.
 2. Functionele aandoeningen

Functionele stoornissen komen het meest voor. In dit geval gaan misselijkheid, braken, maagpijn en diarree niet gepaard met orgaanschade. Meestal komen ze voor tegen de achtergrond van stressvolle situaties of ernstige psycho-emotionele overbelasting. Met functionele dyspepsie wordt de spijsvertering verstoord, wat leidt tot misselijkheid, buikpijn. Onvoldoende bewerkte voedingsmiddelen die de darmen binnendringen, veroorzaken irritatie, verhoogde peristaltiek en als gevolg daarvan verschijnt diarree. Het is vermeldenswaard dat de diagnose van functionele dyspepsie wordt gesteld op basis van een uitgebreid onderzoek, dat de afwezigheid van pathologische veranderingen in de structuur van het orgel bevestigt.

De oorzaken van misselijkheid, buikpijn, maag en diarree kunnen worden geassocieerd met een infectieus agens. Zwakte, krampen, krampen, misselijkheid en diarree treden op bij:

 • Virale infecties (rotavirussen, enterovirussen).
 • Bacteriële invasie (cholera vibrio, Escherichia, salmonella, staphylococcus).
 • Helminthiasis.

Een verandering in de darmmicroflora ten gunste van vertegenwoordigers van de pathogene flora beïnvloedt het proces van vertering van voedsel. Met een gebrek aan nuttige bacteriën zijn zwakte en typische tekenen van dyspepsie, zoals misselijkheid, diarree, kenmerkend.

Het gebrek aan vorming van bepaalde enzymen leidt tot intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen. Wanneer ze worden gebruikt, treden pijn, gerommel in de buik, diarree en algemene zwakte op.

De organische pathologie die pijn in de maag veroorzaakt, die gepaard gaat met misselijkheid, braken, diarree en zwakte, omvat ontstekingsziekten en tumoren. Krampen in de maag worden waargenomen met gastritis, maagzweer.

Het ontstekingsproces in verschillende delen van de darm (duodenitis, enteritis, colitis, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, Whipple-ziekte) veroorzaakt ook ongemak en pijn van een andere aard, maar hun locatie is enigszins anders.

Wat te doen

Nadat u de oorzaak hebt gevonden, moet u weten wat u moet doen en hoe u deze aandoening kunt behandelen. Diarree en braken is altijd vochtverlies, daarom is het, ongeacht de oorzaak van de pathologie, belangrijk om te zorgen voor een juiste consumptie van water of speciale water-elektrolytoplossingen. Oralit, Regidron en Gastrolit helpen de water-elektrolytenbalans te normaliseren. Het is belangrijk om het dieet te normaliseren, om voedsel dat moeilijk verteerbaar is uit te sluiten.

Scherpe, intense pijn of ernstige krampen kunnen symptomen zijn van een acute aandoening die een chirurgische behandeling vereist. Het meest correcte dat in een dergelijke situatie kan worden gedaan, is naar een arts gaan. Het is beter om geen "plotselinge bewegingen" te maken en geen pijnstillers te nemen, omdat dit de ware ziekte kan maskeren. Spasmen helpen om medicijnen uit de groep antispasmodica te verwijderen.

Behandeling van voedselvergiftiging begint met het gebruik van sorptiemiddelen. In sommige gevallen kan maagspoeling worden gedaan.

Als de pijn wordt veroorzaakt door een verergering van gastritis of zweren, wordt de behandeling uitgevoerd met omhullende medicijnen (Maalox, Gaviscon, Almagel), protonpompremmers (Omeprazol, Rabeprazol, Pantoprazol). Het effect van dit laatste is gericht op het verminderen van de zuurgraad van maagsap. Een succesvolle behandeling van pijn leidt tot een verbetering van de algemene toestand en zwakte wordt ook geëlimineerd.

De behandeling van diarree wordt uitgebreid uitgevoerd. Vaak, na het elimineren van de oorzaak, normaliseert de ontlasting zonder het gebruik van extra geld. Voor infecties worden breedspectrumantibiotica (Ciprofloxacine, Cefixime) of intestinale antiseptica (Nifuroxazide, Ersefuril) gebruikt. Het is vermeldenswaard dat bij maagzweren ook een antibioticakuur wordt voorgeschreven. Dit komt door het feit dat de veroorzaker van de ziekte vaak de helicobacter pylori-bacterie is.

U kunt diarree snel elimineren met geneesmiddelen tegen diarree (Loperamide). Het hulpmiddel vermindert de darmmotiliteit, dus deze behandeling is niet geïndiceerd voor diarree veroorzaakt door infectie of voedselvergiftiging.

Bij onvoldoende afscheiding van spijsverteringsenzymen wordt een kuur enzympreparaten voorgeschreven (Festal, Mezim, Panzinorm). De balans van darmflora normaliseert eubiotica en probiotica.

Een arts moet een behandeling voorschrijven voor buikpijn, braken en diarree. In veel opzichten hangt de keuze van therapeutische tactieken af ​​van de oorzaak van de symptomen van dyspepsie en zwakte. Het wordt niet aanbevolen om zelfmedicatie te geven en alles zelf te doen zonder een arts te raadplegen.

Misselijkheid, diarree en buikpijn - wat betekent dit?

Misselijkheid, diarree en maagpijn zijn een drietal symptomen die meestal aandoeningen van het spijsverteringsstelsel kenmerken. Zelfs kleine storingen in de werking van het spijsverteringskanaal kunnen leiden tot vloeibaarheid van de ontlasting en andere onaangename symptomen. Pijn kan een teken zijn van enige pathologie of wijzen op een zich ontwikkelende complicatie. Bij ontsteking van het slijmvlies van de maag (gastritis) brandt de pijn en snijdt deze, maar deze kan worden overgedragen. Terwijl een maagzweer gepaard gaat met extreem intense pijnlijke sensaties.

Bij gastritis met een lage zuurgraad zal een persoon ernst ervaren in het epigastrische gebied. Bij pylorische stenose lijkt dit gebied van binnenuit te barsten.

Voedselvergiftiging

Bij voedselvergiftiging wordt een maagklachten waargenomen. Het gebruik van oud of ondermaats voedsel leidt tot een dergelijke overtreding. De pijn van voedselvergiftiging is scherp, meestal snijdend. De persoon is erg ziek, braakt en diarree kan openen. In het braaksel worden vaak bloedonzuiverheden waargenomen, er is geen eetlust, het hoofd begint enorm pijn te doen. De lichaamstemperatuur stijgt tot significante niveaus.

In een dergelijke situatie moet u onmiddellijk een arts bellen. Voordat u het medische team arriveert, moet u uw maag zelf spoelen.

Voedselvergiftiging kan producten veroorzaken zoals:

Melk en producten daarop gebaseerd.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kunnen vrouwen last krijgen van buikpijn, diarree en misselijkheid. Dergelijke symptomen geven aan dat niet alles in orde is met hun lichaam.

Bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap straalt de pijn uit naar het stuitje, de nek en de onderrug. Ze gaan door als gevechten. Soms zijn koorts en bloedingen mogelijk. Als u een ectopische zwangerschap vermoedt, moet u medische hulp zoeken. Uitstel is levensbedreigend.

Voedingsfouten

Buikpijn, diarree en misselijkheid plagen vaak mensen die niet goed eten. Dergelijke symptomen kunnen leiden tot misbruik van vet en gefrituurd voedsel, het frequente gebruik van verwerkt voedsel, ingeblikt voedsel en paddestoelen.

Een andere oorzaak van buikpijn en misselijkheid is een strikt of onevenwichtig dieet.

Darminfectie

Darminfecties treffen meestal kinderen. Op hun beurt geven ze het door aan de rest van het gezin. Een veel voorkomende darmziekte is rotavirus-infectie.

Haar symptomen kunnen als volgt zijn:

Verhoogde lichaamstemperatuur.

Roodheid in de keel.

Andere tekenen van rotavirusinfectie zijn de aanwezigheid van bloed in de ontlasting. Het wordt donkergrijs, er zit slijm in.

Enteritis kan zowel acuut als chronisch beloop hebben. Ontsteking is geconcentreerd in de dunne darm.

Symptomen van de ziekte zijn als volgt:

Misselijkheid, wat kan leiden tot braken.

Verslechtering van het algemeen welzijn.

Als de ziekte een ernstig verloop heeft, zijn de bloedstollingsprocessen van een persoon verstoord. Indien niet behandeld, ontwikkelt de patiënt shock en vervolgens een coma.

Enterocolitis

Bij enterocolitis is het ontstekingsproces geconcentreerd in de dunne en dikke darm. Darminfecties leiden tot colitis, ernstige voedingsfouten, alcoholmisbruik, allergische reacties en antibiotica.

Colitis kan acuut en chronisch zijn. De belangrijkste manifestaties zijn misselijkheid en braken, winderigheid, dunner worden van de ontlasting, hyperthermische reactie van het lichaam, hoofdpijn en ernstige zwakte.

Oorzaken van diarree en misselijkheid

Diarree is meer dan drie keer per dag een uitwerpselen. In dit geval worden uitwerpselen vloeibaar. Als gevolg van diarree verschijnt een onaangename buikpijn, die zelfs gepaard kan gaan met kramp.

Wanneer symptomen van intoxicatie verschijnen, voelt een persoon vaak zwakte en algemene malaise. Er kunnen verschillende redenen zijn voor de achteruitgang van het welzijn.

Misselijkheid, zoals een aandoening, kan optreden bij het misbruik van vet voedsel, alcohol en ook als gevolg van te veel eten. Dit kan leiden tot een stop in de maag, wat pijn en diarree veroorzaakt.

Oorzaken van spijsverteringsstoornissen kunnen zowel de meest onschadelijke als de meest ernstige zijn, bijvoorbeeld:

 • frequente diëten of te veel eten,
 • bacteriële of virale infecties,
 • chronische gastro-intestinale aandoeningen,
 • dysbiose.

Door diarree, die lang duurt, is het mogelijk om de ontsteking van het maagdarmkanaal te beoordelen.

Als een persoon aanvallen van diarree heeft, komen misselijkheid en buikpijn vaak voor, dan kan dit een teken van ernstige pathologieën worden.

Diarree is erg gevaarlijk voor jonge kinderen en ouderen, omdat ze snel uitdroging ontwikkelen.

Raadpleeg vóór de behandeling een arts en ontdek de oorzaak van de ziekte.

Hoe symptomen van vergiftiging te onderscheiden van gastro-intestinale aandoeningen

Misselijkheid en diarree kunnen voorkomen bij vergiftiging, infectieziekten en gastro-intestinale aandoeningen. Er zijn enkele functies waarmee u de waarschijnlijke oorzaak van achteruitgang van het welzijn kunt bepalen.

We beschouwen elk geval afzonderlijk.

Als je voedsel van slechte kwaliteit eet, kan vergiftiging ontstaan. In dit geval raakt het maagslijmvlies ontstoken en begint hevige pijn. Na een tijdje ontwikkelt de persoon ook misselijkheid en diarree.

Symptomen van vergiftiging zijn als volgt:

 • gerommel in de maag, dat plotseling verscheen,
 • verhoogde lichaamstemperatuur,
 • ernstige misselijkheid (kan lang braken),
 • braken dat niet stopt
 • ernstige zwakte
 • koude rillingen en koud zweet
 • diarree.

In het geval van vergiftiging begint het allemaal met buikpijn en misselijkheid.

Bij darminfecties is het welzijn van de patiënt iets anders. De ziekte begint abrupt met ernstige diarree en braken. De lichaamstemperatuur van de patiënt stijgt snel en zwakte wordt waargenomen. De maag doet mogelijk geen pijn.

Bij gastro-intestinale aandoeningen ziet het klinische beeld er anders uit.

Gastritis, zweren, pancreatitis, hepatitis en cholecystitis manifesteren zich met dergelijke symptomen:

 • misselijkheid, braken en diarree,
 • maag en maagpijn
 • boeren zuur,
 • bitterheid in de mond.

Bij een maagzweer kan binnen een half uur na het eten pijn in de maag optreden.

In sommige gevallen kunnen gastritis, zweren en maagkrampen alleen gepaard gaan met misselijkheid en braken.

Bij darmziekten zijn pijn in de onderbuik krampachtig van aard, ernstige diarree. Een van deze ziekten is enteritis (ontsteking van de dunne darm). Het ontstekingsproces gaat altijd gepaard met buikpijn, braken en diarree. Met een verergering van de ziekte is zwakte mogelijk en zelfs onderbrekingen in het werk van het hart als gevolg van uitdroging.

Wat te doen

Het is noodzakelijk om te handelen afhankelijk van de oorzaak van de ziekte.

In het geval van vergiftiging en darminfecties, moet u eerst de maag spoelen. Hiervoor is een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat of ongeveer twee liter water geschikt. Om het uiterlijk van braken en diarree niet uit te lokken, moet de patiënt zich houden aan bedrust. Je kunt niet kunstmatig braken opwekken om te wassen.

Na het reinigen van de darm moet de behandeling in een ziekenhuis worden uitgevoerd.

 • maagspoeling,
 • herstel van de water-zoutbalans,
 • druppelaars om kracht te herstellen,
 • dieet
 • antibiotica nemen.

Zwakte gaat vrij snel over na het herstellen van de waterbalans.

Het is de moeite waard eraan te denken dat de symptomen met verschillende soorten vergiftiging zullen verschillen:

 1. Als bacteriën de oorzaak van de vergiftiging werden, beginnen braken, zwakte en diarree een uur na het eten.
 2. Als de oorzaak een virus is, verschijnen zwakte, braken en diarree tegen een achtergrond van hoge koorts en koorts.
 3. Bij vergiftiging met chemicaliën verschijnen na 30 minuten duizeligheid en misselijkheid. diarree en buikpijn.
 4. Als de oorzaak van de aandoening geen vergiftiging of infectie, maar enteritis was, moet de patiënt veel vocht drinken, absorptiemiddelen nemen, de darmen reinigen en zich zeker aan een dieet houden.

Heb je nog steeds het gevoel dat het moeilijk is om je maag en darmen te genezen?

Te oordelen naar het feit dat je deze regels nu leest, staat een overwinning in de strijd tegen ziekten van het maagdarmkanaal nog niet aan jouw kant ...

En heb je al aan chirurgie gedacht? Het is begrijpelijk, omdat de maag een zeer belangrijk orgaan is en het goed functioneren ervan de sleutel tot gezondheid en welzijn is. Frequente buikpijn, brandend maagzuur, opgeblazen gevoel, oprispingen, misselijkheid, stoelgangstoornissen ... Al deze symptomen zijn u bekend uit de eerste hand.

Maar is het mogelijk om de oorzaak te behandelen in plaats van het gevolg? Hier is het verhaal van Galina Savina, over hoe ze van al deze onaangename symptomen afkwam ... Lees het artikel >>>

Er zijn veel ziekten van het spijsverteringsstelsel waarbij diarree optreedt en de maag pijn doet. Dergelijke symptomen kunnen optreden na het eten, stress of lichamelijke inspanning. Soms verschijnen pijn, diarree en misselijkheid plotseling en gaan ook snel voorbij zonder dat behandeling nodig is. In sommige gevallen is medisch ingrijpen noodzakelijk.

Mogelijke oorzaken van buikpijn

Onaangename sensaties in de maag kunnen vele pathologieën van het spijsverteringsstelsel vergezellen. De pijnen zijn naaien, snijden, pijn doen, trekken. Ze zijn van korte duur of permanent. Kan sterk of mild zijn.

Soms gaat pijn gepaard met misselijkheid, braken, winderigheid (verhoogde gasvorming), diarree of constipatie. De ontlasting is waterig, schuimig met de aanwezigheid van pus, bloed en stukjes onverteerd voedsel. In sommige gevallen wordt een temperatuurstijging waargenomen.

Oorzaken van diarree en buikpijn:

ontsteking (gastritis, enteritis, colitis, duodenitis, maag- en twaalfvingerige darmzweren), virale infecties (adenovirus, enterovirussen, rotavirus), bacteriële infecties (salmonellose, dysenterie, cholera, escherichiosis, voedselgebonden toxicose), dysbacteriose (intestinale microflora) (vergiftiging met nitraten, huishoudelijke chemicaliën, zware metalen, pesticiden), invasieve ziekten, de ziekte van Crohn, de ziekte van Whipple, aangeboren intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen, allergieën, tumoren in de spijsverteringsorganen.

Diarree en buikpijn worden soms geassocieerd met een gebrek aan spijsverteringsenzymen. Een dergelijke pathologie kan aangeboren zijn of worden verworven als gevolg van bepaalde ziekten (schending van de uitstroom van gal, pancreatitis, fermentopathie).

1. De meest voorkomende lactasedeficiëntie. Zij wordt de reden dat het lichaam van sommige mensen geen melk opneemt. Na gebruik heeft een persoon met deze pathologie een kortetermijnstoornis (diarree, opgeblazen gevoel en buikpijn).

2. Vaak verschijnen na feestelijke feesten onaangename symptomen (misselijkheid, buikpijn en diarree). Dit komt door het gebruik van een grote hoeveelheid vet, zout, gefrituurd en gekruid voedsel.

3. De zogenaamde hongerpijn is kenmerkend voor een maagzweer. Ze verschijnen tussen de maaltijden, vaak 's nachts, en passeren 20 tot 30 minuten na het eten. De lokalisatie van pijn hangt af van de locatie van de zweer (maag, slokdarm, twaalfvingerige darm).

4. Diarree treedt op als gevolg van indigestie. Een zweer is een ernstige ziekte die behandeling vereist. In geval van scherpe dolkpijn is dringende ziekenhuisopname noodzakelijk. Dit kan een teken zijn van perforatie van de zweer en bedreigt peritonitis.

5. Diarree en krampen in de maag treden op bij virale of bacteriële infecties. Hun symptomen zijn vergelijkbaar met vergiftiging. De temperatuur kan snel stijgen tot hoge snelheden. Intense diarree, fecale waterige, in ernstige gevallen met onzuiverheden van bloed, slijm en pus.

Voedselvergiftiging gaat gepaard met misselijkheid, braken, diarree en krampachtige pijn in verschillende delen van de buik (maag, darmen). Algemene intoxicatie van het lichaam ontwikkelt, zwakte, temperatuurstijgingen. Wanneer symptomen optreden, is behandeling zo snel mogelijk vereist. Ernstige diarree, braken en koorts leiden snel tot uitdroging. Uitdroging is erg gevaarlijk voor kinderen en ouderen.

Langdurig gebruik van bepaalde medicijnen, vooral antibiotica, veroorzaakt vaak indigestie.Deze medicijnen veroorzaken ontstekingsziekten van het spijsverteringsstelsel en darmdysbiose.

Dergelijke pathologieën gaan gepaard met verhoogde gasvorming, brandende, pijnlijke buikpijn en diarree. Bij ontlasting wordt de aanwezigheid van onverteerde voedselresten waargenomen.

Een maagkramp en kortdurende diarree kunnen een nerveuze schok of fysieke overbelasting veroorzaken. In sommige gevallen manifesteert appendicitis zich op deze manier. Soms duidt pijn in de maag op een hartaanval. Deze vorm van de ziekte gaat gepaard met braken en lijkt erg op vergiftiging. Het zal mogelijk zijn om diarree te genezen en pijn te verlichten met behulp van medicijnen en diëten, die de arts aanbeveelt nadat de oorzaak van deze aandoening is vastgesteld, die in dit artikel gedetailleerder wordt beschreven.

1. Het wordt niet aanbevolen om langdurige diarree alleen te behandelen, vooral als een kind spijsverteringsproblemen heeft. In geval van ernstige buikpijn is het dringend noodzakelijk om een ​​arts te bellen. Soms leidt het negeren van de symptomen tot desastreuze gevolgen. Het is niet raadzaam om krachtige pijnstillers te nemen voordat de arts arriveert. Ze zullen het beeld van de ziekte smeren, wat de diagnose compliceert. Om pijn te verlichten, is het toegestaan ​​om een ​​paar No-shpa-tabletten in te nemen. Het ontspant gladde spieren en verlicht spasmen.

2. Als de oorzaak van de verstoorde spijsvertering bekend is, kunnen de volgende geneesmiddelen helpen pijn te verlichten:

Bij overeten helpt een gebrek aan enzymen, vooral met een lage zuurgraad van de maag: Festal, Mezim forte, Creon, Panzinorm, Plantex, Triferment. Maagpijn veroorzaakt door gastritis of een zweer verlicht enveloppen. Deze omvatten: Maalox, Almagel A, Gaviscon, Flacarbin. Bij verhoogde zuurgraad van maagsap worden Omez, Omeprazol, Gastal, Gastrofarm, Rutacid voorgeschreven. Spasmen worden verwijderd met behulp van No-shpa, Buskopan, Besalol.

De aanwezigheid van symptomen zoals:

1. bitterheid in de mond, bedorven geur,

2. frequente gastro-intestinale aandoeningen, afwisselend constipatie met diarree,

3. vermoeidheid, algemene lethargie,

bewijs van intoxicatie met parasieten.

De behandeling moet nu beginnen

, omdat wormen die in het spijsverteringskanaal of de luchtwegen leven ...

Volgens artsen ... "

3. Diarree wordt uitgebreid behandeld. Gebruik medicijnen die de spijsvertering verbeteren, de microflora normaliseren. Om darminfecties te elimineren, worden antibiotica met gerichte actie gebruikt. Het lichaam wordt gerehydrateerd en compenseert vocht en sporenelementen die verloren zijn gegaan tijdens diarree.

4. U kunt diarree snel genezen door een pil van Imodium of Loperamide te nemen. Dit is alleen nodig in extreme gevallen. Ze remmen peristaltiek, waardoor de ontlasting langdurig wordt vastgehouden, wat gevaarlijk is voor vergiftiging en darminfecties. Probiotica (Dufalac, Lactusan, Normase, Acipol, Bifinorm) helpen het evenwicht van nuttige bacteriën te herstellen. Ze bevatten een aantal micro-organismen die in de menselijke darmen leven, hun metabolische producten en stoffen die hun groei bevorderen.

5. In geval van indigestie is het beter om probiotica met gecombineerde actie te gebruiken (Maxilak, Lactofiltrum, Lactofiltrum-Eco). Ze zijn gemaakt op basis van absorberende stoffen die toxines uit het lichaam absorberen en verwijderen. Intestinale antiseptica helpen bij het genezen van bacteriële infecties (Enterofuril, Ersefuril, Stopdiar, Alpha Normix, Intetrix). Ze zijn actief tegen bepaalde pathogenen en storen de normale microflora niet.

6. Als de oorzaak van diarree een virale infectie is, wordt deze behandeld met antibiotica (Rifaximin, Cefixime, Azithromycin, Ciprofloxacin, Norfloxacin). De geschiktheid van het gebruik moet door de arts worden bepaald. Je kunt dit niet zelf doen. Antibiotica doden de gunstige darmflora, wat leidt tot dysbiose.

7. Pijn in de maag kan worden veroorzaakt door de activiteit van de bacterie Helicobacter pylori. Dit micro-organisme kan in een zure omgeving leven. De bacterie vernietigt het slijmvlies en veroorzaakt ontstekingsziekten van de maag en het verschijnen van zweren. Als Helicobacter pylori in het lichaam aanwezig is, zijn bismut (De-Nol) -preparaten inbegrepen.

Langdurige diarree veroorzaakt uitdroging. Deze aandoening wordt behandeld met speciale oplossingen (Regidron, Gastrolit). Ze bevatten glucose en sporenelementen die nodig zijn voor het lichaam. Ze kunnen onafhankelijk worden gemaakt door suiker, zout en soda aan het water toe te voegen.

8. Als u erg ziek bent, neem Anestezin, Aeron, Tserukal. Ze verlichten misselijkheid en voorkomen braken, wat het risico op uitdroging verhoogt.

9. Therapie en preventie van aandoeningen houdt noodzakelijkerwijs strikte naleving van een bepaald dieet in. Het is geselecteerd rekening houdend met de zuurgraad van het maagsap en de symptomen van de ziekte.

Hoe diarree en pijn in de buik te behandelen, moet de arts beslissen. Het is onmogelijk om een ​​onafhankelijke keuze te maken voor bepaalde medicijnen. In het beste geval zullen ze niet het gewenste effect hebben en in het slechtste geval zullen ze tot ongewenste gevolgen leiden.

Patiënten klagen steeds vaker over acute buikpijn, die gepaard gaat met diarree en misselijkheid. Dit probleem is vooral relevant in de zomerperiode, het is in deze tijd van het jaar dat voedselvergiftiging het vaakst voorkomt. Naast vergiftiging kunnen deze symptomen nog meer kwalen signaleren. In ons artikel zullen we overwegen wat te doen bij maagpijn, misselijkheid en diarree.

Bekijk de video: Maagklachten - Oorzaak en symptomen (November 2019).

Loading...

Populaire Categorieën